Η πρώτη μαύρη και ανοιχτά λεσβία εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

0
470
Τη διάδοχο της παρουσίασε η Τζεν Ψάκι παρουσίασε τη διάδοχό της, μια επιλογή του Τζο Μπάιντεν για να εκπροσωπεί την αμερικανική προεδρία στον κόσμο. Η 44χρονη Ζαν-Πιερ γεννήθηκε στη Μαρτινίκα, δούλεψε στον Λευκό Οίκο και επί Ομπάμα, ενώ εργάστηκε στην εκστρατεία της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις.

Είναι μια ακόμα ιστορική επιλογή του Τζο Μπάιντεν σε επίπεδο προσώπων. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε αργά την Πέμπτη ότι επέλεξε την Καρίν Ζαν-Πιερ για εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, καθώς η ελληνικής καταγωγής Τζεν Ψάκι αποχωρεί στις 13 Μαΐου. Η

Καρίν Ζαν-Πιερ θα γίνει η πρώτη μαύρη και η πρώτη ανοιχτά λεσβία που αναλαμβάνει εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, όπως σημείωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters.

«Η Καρίν φέρνει όχι μόνο την εμπειρία, το ταλέντο και την ακεραιότητα που χρειάζονται για αυτήν τη δύσκολη δουλειά, αλλά θα συνεχίσει να ηγείται της επικοινωνίας για το έργο της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις», ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν σε δήλωσή του.

«Είμαι όλα όσα μισεί ο Ντόναλντ Τραμπ», είχε πει το 2018 η Καρίν Ζαν Πιερ.

Η 44χρονη Ζαν-Πιερ γεννήθηκε στη Μαρτινίκα και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες με την οικογένειά της όταν ήταν ακόμη νήπιο. Εργάστηκε για την προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν το 2020 και είχε προηγουμένως απασχοληθεί στον Λευκό Οίκο κατά τη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα. Έχει διατελέσει επικεφαλής δημοσίων σχέσεων για το MoveOn.org.