Η πρώτη ανοιχτά λεσβία φιναλίστ του Ms World International

0
115
Μια ανύπαντρη μητέρα δύο παιδιών από το Μπρίστολ έγινε αυτήν την εβδομάδα η πρώτη ανοιχτά λεσβία φιναλίστ σε διεθνή διαγωνισμό καλλιστείων.

Η Emma-Jay Webber, 41 ετών, βρισκόταν στο Μαϊάμι της Φλόριντα αυτόν τον μήνα και διαγωνιζόταν στον διεθνή διαγωνισμό καλλιστείων Ms World.

Η Webber όχι μόνο κατέλαβε την τέταρτη θέση στον πολυπόθητο διαγωνισμό, αλλά στέφθηκε και Ms World International Woman – ο τίτλος που προορίζεται για τη βασίλισσα ομορφιάς που προωθεί το body positivity και τη διαφορετικότητα.

Ανεβάζοντας τη συγκλονιστική στιγμή στο Instagram για τους θαυμαστές της μετά τον διαγωνισμό, έγραψε: «Η στιγμή που πήρα τον τίτλο Ms World International Woman.

«Επίσης, κατέλαβα την 4η θέση της Ms World International.

«Για πάντα ευγνώμων. Ναι… έκλαψα».

Η Webber έχει δεσμευτεί ότι θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα των καλλιστείων με σκοπό την ευαισθητοποίηση γύρω από τα ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα.

Το να βγει φιναλίστ στη Φλόριντα δεν ήταν μικρό κατόρθωμα για την Webber, η οποία γνωρίζει καλά τις σοβαρές συνθήκες που υφίστανται άλλα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην πολιτεία που κυβερνά ο Ron DeSantis.

«Αν τα παιδιά μου πήγαιναν σχολείο στη Φλόριντα, δεν θα μπορούσαν να μιλήσουν για τη δική μου ύπαρξη ως μητέρα τους εξαιτίας του νομοσχεδίου Don’t Say Gay», δήλωσε η Webber στο LGBTQ+ Nation πριν από τα καλλιστεία.

Οι αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτικές και νόμοι ήταν τόσο περιοριστικοί στη Φλόριντα και σε άλλες ρεπουμπλικανικές πολιτείες που πολλά μέλη της κοινότητας και οι οικογένειές τους έχουν φύγει σε αναζήτηση ασφαλέστερων κοινοτήτων.

Έτσι, όταν έμαθε ότι θα εμφανιζόταν στη διεθνή σκηνή της Φλόριντα, η Webber ήξερε ότι έπρεπε να εκπροσωπήσει την κοινότητα.

«Το να βρίσκομαι εκεί ως φιναλίστ σημαίνει ότι γράφω ιστορία από μόνη μου. Αλλά το να το κερδίζεις είναι άλλο πράγμα. Δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο που να έχει κερδίσει οποιοδήποτε μεγάλο διαγωνισμό καλλιστείων παγκοσμίως», δήλωσε στο ITV μετά την επιστροφή της στην πατρίδα της από το περιπετειώδες ταξίδι.

«Αυτό που έκανα δείχνει ότι ως ΛΟΑΤΚΙ+ γυναίκα, μπορείς να ακολουθήσεις τα όνειρά σου και να πετύχεις τα πάντα».

Η συγκεκριμένη έγινε για πρώτη φορά πρωτοσέλιδο τον Μάρτιο του 2023, όταν έγινε η πρώτη ανοιχτά λεσβία φιναλίστ της Miss Μεγάλη Βρετανία.

Μετά τη νίκη της, η Webber παραδέχτηκε ότι παραλίγο να πέσει με τα μούτρα στον κόσμο των καλλιστείων, αφού πάλευε με την αυτοεκτίμησή της.

«Έψαξα στο google πώς να βελτιώσεις την αυτοεκτίμησή σου και είδα μια διαφήμιση στο Instagram για την εκδήλωση Miss British Beauty Curve… Μου άρεσε το γεγονός ότι υπήρχαν γυναίκες στη σκηνή που έμοιαζαν με εμένα», είχε πει τότε στο Yahoo.

«Με όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο και τη μαζική αύξηση των εγκλημάτων μίσους κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, σκέφτηκα ότι αυτό πρέπει να είναι το επόμενο βήμα. Πρέπει να μεταφέρω αυτή την πλατφόρμα στην παγκόσμια σκηνή και να τη χρησιμοποιήσω ως ένα τεράστιο μεγάφωνο».