Η πρώτη ανοιχτά LGBT υπουργός Παιδείας και Ισότητας της Βρετανίας

12
0

Ανακοινώθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο της Theresa May η αντικαταστάτρια της Nicky Morgan στη θέση της υπουργού Παιδείας, Γυναικείων Θεμάτων και Ισότητας. Πρόκειται για την ανοιχτά λεσβία Justine Greening, που είναι το πρώτο LGBT άτομο που αναλαμβάνει το συγκεκριμένο υπουργείο, καθώς και η πρώτη πολιτικός, που αναλαμβάνει υπουργική θέση ενώ είναι σε ομόφυλη σχέση.

Η 47χρονη, που ήταν προηγουμένως υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης, μίλησε για τη σεξουαλικότητά της ανοιχτά την ημέρα του Pride στο Λονδίνο, μέσω twitter: “Σήμερα είναι καλή μέρα για να πω ότι είμαι ευτυχισμένη μέσα σε μία ομόφυλη σχέση, υποστήριξα ενεργά να μείνουμε “μέσα” (“in”) [στην Ευρωπαϊκή Ένωση] αλλά κάποιες φορές είναι καλύτερα να είσαι “έξω” (“out”)”.

O Chris Smith από το κόμμα των Εργατικών ήταν ο πρώτος ανοιχτά γκέι υπουργός στη Μεγάλη Βρετανία, όταν ανέλαβε το 1997, αλλά η κυρία Greening – που ψήφισε υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων – είναι η πρώτη ανοιχτά λεσβία υπουργός. Σε συνέντευξή της στην Evening Standard, η ίδια αναφέρθηκε στη σύντροφό της Tess, με την οποία είπε ότι είναι σε σχέση “αρκετά” χρόνια.

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.