Η πορεία στην Αθήνα για τη Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης

18/11/2019

Πορεία με αφορμή τη Διεθνή Ημέρας Τρανς Μνήμης (20/11) πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας με τα άτομα που συμμετείχαν να φτάνουν έξω από το κτίριο της Βουλής.

Η πορεία έγινε στα πλαίσια της ημερίδας του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.) για τη Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης.

Σύμφωνα με το Σ.Υ.Δ. “Η Διεθνής Ημέρα Τρανς Μνήμης, πραγματοποιείται για ένατη συνεχή χρονιά στην Αθήνα, και είναι ημέρα μνήμης για όσα τρανς άτομα υπήρξαν θύματα τρανφοβικού μίσους, εγκλημάτων και βίας, αλλά και αφύπνισης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα στην καθημερινότητά τους.”

Η Διεθνής Ημέρα Τρανς Μνήμης ξεκίνησε το 1998 από την Gwendolyn Ann Smith, μια τρανς γυναίκα που ήθελε να αποδώσει φόρο τιμής στον άδικο θάνατο της Rita Hester, η οποία δολοφονήθηκε βίαια (ήταν και η ίδια τρανς) στη Μασαχουσέτη. Κάλεσε λοιπόν το κόσμο να ανάψει ένα κερί εις μνήμην της.

Η πράξη αυτή απέκτησε συμβολικό χαρακτήρα για όλη την κοινότητα, καθιερώνοντας την ημέρα αυτή (20/11) ως «φόρο τιμής» για όλους εκείνους τους ανθρώπους που είχαν την κατάληξη της Hester.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!