Η ομοφοβική αστυνομία του Λονδίνου και η φετιχοποίηση των λεσβιών αστυνομικών

0
165
Οι ΛΟΑΤΚΙ+ αστυνομικοί αντιμετωπίζουν συχνά ομοφοβία και σεξουαλικά σχόλια εντός της Μητροπολιτικής Αστυνομία του Λονδίνου, σύμφωνα με μια νέα έκθεση.

Η έκθεση έρευνα της Baroness Casey εξετάζει την κουλτούρα και τα πρότυπα στην αστυνομία του Λονδίνου. Διαπίστωσε ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία είναι θεσμικά ρατσιστική, σεξιστική και ομοφοβική.

Μέσω συνεντεύξεων με ΛΟΑΤΚΙ+ αστυνομικούς, η έκθεση περιγράφει λεπτομερώς τον εκφοβισμό, τις διακρίσεις και την παρενόχληση που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Οι ΛΟΑΤΚΙ+ αξιωματικοί που υπηρετούσαν στη Μητροπολιτική Αστυνομία ανέφεραν ότι τους ρωτούσαν συχνά αν «ήταν κάνουν τρίο», ενώ συχνά άκουγαν ότι το γκέι σεξ ήταν «αηδιαστικό».

Από τα άτομα που συμμετείχαν, το 19% δήλωσε ότι είχε βιώσει ομοφοβία εντός της αστυνομίας. Τρία στα δέκα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα είπαν ότι υπέστησαν εκφοβισμό.

Οι queer γυναίκες ανέφεραν ότι τους έκαναν προσωπικές ερωτήσεις σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή. Μία είπε ότι τη ρώτησαν «ποιος είναι ο άντρας στην κρεβατοκάμαρα;, ενώ άλλες ερωτήθηκαν για το αν ήταν «έτοιμες για ένα τρίο».

Μια queer γυναίκα διηγήθηκε πώς οι άνδρες αξιωματικοί αποφάσισαν ότι η σύντροφός της ήταν ελκυστική και στη συνέχεια έβαλαν μια φωτογραφία της στο γραφείο ως το «σέξι κορίτσι».

«Η ομάδα μου είχε εμμονή με τη σεξουαλική μου ζωή», είπε η γυναίκα.

«Ρωτούσαν “είσαι αυτή που παίρνει ή δίνει” – αυτό θα ήταν κάτι που ρωτούσαν ανοιχτά… Δεν θα έκαναν αυτή την ερώτηση σε έναν ετεροφυλόφιλο άνδρα. Είναι απλώς προσβλητικό».

«Υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα σε όλο τον κόσμο με την υπερσεξουαλικότητα των queer δύο γυναικών», αναφέρει ένα από τα άτομα που συμμετείχαν στην έκθεση.

Σε ένα άλλο περιστατικό, ένας στρέιτ άνδρας αστυνομικός είπε σε ολόκληρο το γραφείο ότι το γκέι σεξ είναι «αηδιαστικό». Κανείς δεν τον αμφισβήτησε.

«Αυτό το είδος συμπεριφοράς σε κάνει τελικά να νιώθεις ότι δεν ανήκεις», δήλωσε ένας ΛΟΑΤΚΙ+ αξιωματικός.

Σε μια άλλη περίπτωση, ένας γκέι αστυνομικός μίλησε για την εμπειρία του να υποβάλει καταγγελία εναντίον ενός αξιωματικού, η οποία ξεχάστηκε παρά το γεγονός ότι είχε στοιχεία.

Ο αστυνομικός άκουσε διάβασε τα άσεμνα σεξουαλικά σχόλια που έκανε ο αξιωματικός σε μια ομάδα WhatsApp. Λίγο αργότερα, έλαβε μια βιντεοκλήση από τον αξιωματικό στην οποία του έκανε άσεμνες χειρονομίες και τον ρωτούσε για σεξουαλικές πρακτικές.

Ο αστυνομικός υπέβαλε επίσημη καταγγελία, αλλά η επιτροπή παραπτωμάτων διαπίστωσε ότι η υπόθεση «δεν έχει στοιχεία» που να δείχνουν σεξουαλική παρενόχληση, παρόλο που είχε στιγμιότυπα οθόνης.