Η Νίκη Κεραμέως τάσσεται υπέρ της ισότητας στον γάμο

15/12/2023
από
Καλεσμένη στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, τοποθετήθηκε για το ζήτημα της ισότητας στον γάμο, υποστηρίζοντας ότι είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Με αφορμή τις δηλώσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η πρώην υπουργός Παιδείας κλήθηκε να εκφράσει τη θέση της, καθώς και να μιλήσει για τη χρονική στιγμή κατά την οποία είναι πιθανόν να κατέβει το σχετικό νομοσχέδιο.

«Κοιτάξτε ο πρωθυπουργός έχει πει ότι ο νόμος αυτός θα έρθει στη Βουλή. Το πότε θα έρθει είναι καθαρά δικό του ζήτημα. Είναι δική του επιλογή το πότε θεωρεί ότι είναι κατάλληλη στιγμή για να έρθει.

«Είναι κάτι το οποίο έχει ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό. Για μένα είναι ένα μείζον θέμα, ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εγώ προσωπικά έχω πάρει θέση επί του ζητήματος και είμαι μέσα στους βουλευτές που ψήφισαν και το σύμφωνο συμβίωσης. Και την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια είχα ψηφίσει».

Στη συνέχεια, ξεκαθάρισε ότι τάσσεται υπέρ και της τεκνοθεσίας, αν και όταν αναφερόμαστε στην ισότητα στον γάμο, αυτό εννοείται.

Συγκεκριμένα είπε: «Θεωρώ ότι όλα αυτά είναι ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και κυρίως δικαιωμάτων των παιδιών. Είναι αφενός μια κοινωνική πραγματικότητα, έχουμε τέτοια ζευγάρια τα οποία θέλουν να ενώσουν με τον πλέον επίσημο τρόπο, τη σχέση τους, να επισημοποιήσουν τη σχέση τους. Και από την άλλη, υπάρχουν τα δικαιώματα των παιδιών, τα οποία δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους.

«Είμαι υπέρ. Όπως για παράδειγμα όταν έχεις ένα ζευγάρι Ελλήνων πολιτών που ζουν στο εξωτερικό, οι οποίοι παντρεύτηκαν στο εξωτερικό, έχουν αποκτήσει παιδί, όπου το παιδί είναι βιολογικά συνδεδεμένο με τον έναν εκ των δύο πατεράδων, σκεφτείτε ότι τη στιγμή που η οικογένεια αυτή μπαίνει στο αεροπλάνο και φτάνει στην Ελλάδα, διακόπτεται πλήρως ο δεσμός του παιδιού με τον μη βιολογικό πατέρα. Αν ο πάθει κάτι ο βιολογικός πατέρας, το παιδί θα καταλήξει σε ίδρυμα. Δεν υπάρχει νομική σχέση».

«Εγώ καταλαβαίνω απολύτως τις επιφυλάξεις, δεν τις συμμερίζομαι αλλά τις κατανοώ. Πρέπει όμως κανείς να σκεφτεί ότι είναι μια κοινωνική πραγματικότητα και ότι υπάρχει ζήτημα δικαιωμάτων των παιδιών», συμπλήρωσε.




Δες και αυτό!