Στη Νέα Υόρκη, οι αρχές υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών, ανακοίνωσαν ότι εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν προς όφελος της LGBTQ+ κοινότητας.

Η Κυβερνήτης, Kathy Hochul, ανακοίνωσε ότι θα δοθούν 33,5 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη των LGBTQ+ Νεοϋορκέζων, ιδιαίτερα των τρανς ατόμων, των non-binary  ατόμων και των ασυμβίβαστων με το φύλο ατόμων, αναφέρει το Shore News Network, ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος της περιοχής του Νιου Τζέρσεϊ.

Ορισμένα έργα που επωφελούνται από τη χρηματοδότηση περιλαμβάνουν τη στέγαση ηλικιωμένων, το Αμερικανικό Μουσείο LGBTQ+ και πρωτοβουλίες πρόληψης αυτοκτονιών.

Είκοσι εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν σε έργα στέγασης LGBTQ  ηλικιωμένων κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2024, με 5 εκατομμύρια δολάρια να διατίθενται ειδικά σε έργα που υποστηρίζουν τρανς, μη συμμορφούμενα με το φύλο άτομα και non-binary άτομα. Τα ηλικιωμένα LGBTQ άτομα στη Νέα Υόρκη αντιμετωπίζουν μοναδικές προκλήσεις στην εύρεση οικονομικά προσιτής στέγης, όπου μπορούν να ζήσουν ως μέλη μιας κοινότητας και αυτή η χρηματοδότηση επιδιώκει να τους βοηθήσει να τις ξεπεράσουν.

Το Γραφείο Ψυχικής Υγείας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης έχει λάβει επιχορήγηση 1 εκατομμυρίου δολαρίων για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος πρόληψης αυτοκτονιών για τρανς, μη συμμορφούμενα με το φύλο άτομα και non-binary νεαρά άτομα.

Ανακοινώθηκε ότι η πολιτεία αύξησε τη χρηματοδότηση αυτής της ομάδας Νεοϋορκέζων κατά 50% για να μειώσει τα ποσοστά αυτοκτονιών μεταξύ των τρανς ατόμων.

Επιπλέον, ο προϋπολογισμός του Hochul για το 2024 περιλαμβάνει επιπλέον 7,5 εκατομμύρια δολάρια για το Αμερικανικό Μουσείο LGBTQ+ για να εξασφαλίσει τη μόνιμη τοποθεσία του.

Σύντομα, το μουσείο θα στεγαστεί σε μια διευρυμένη πολυώροφη πτέρυγα που κατασκευάζεται επί του παρόντος στην New York Historical Society. Η επένδυση σε αυτό το έργο θα βοηθήσει στην υποστήριξη της συνεχιζόμενης επέκτασης του μουσείου και των εγκαινίων του το 2026.

Αυτό το μουσείο, το οποίο έχει ήδη αρχίσει να φιλοξενεί ψηφιακά προγράμματα, θα είναι το πρώτο μουσείο της Νέας Υόρκης αφιερωμένο στην ιστορία και τον πολιτισμό των LGBTQ+ ατόμων.