Η νέα καμπάνια του Pride στο Λονδίνο υπενθυμίζει ότι η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα «είναι παντού»

06/06/2024
από
Το Pride του Λονδίνου παρουσίασε την καμπάνια του για το 2024 και οι διοργανωτές καλούν τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα να δώσει το παρόν «πιο δυνατά και πιο απενοχοποιημένα από ποτέ», σε αυτούς τους «άδικους καιρούς».

Το «Pride in London» αποκάλυψε τη φετινή εκστρατεία, #WeAreEverywhere, την Παρασκευή. Περιλαμβάνει οπτικό υλικό και ιστορίες ατόμων που ζουν στο Λονδίνο, και έχει ως στόχο να ανταποκριθεί στο σημερινό πολιτικό κλίμα του Ηνωμένου Βασιλείου, με τις ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητες να δέχονται επιθέσεις.

Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο του Λονδίνου το Σάββατο 29 Ιουνίου – μόλις πέντε ημέρες πριν από τις γενικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα έντονα μηνύματα της εκστρατείας έρχονται καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει να επιτίθεται στη συμπερίληψη των τρανς ατόμων, με τις νέες οδηγίες για την εκπαίδευση να απαγορεύουν στα αγγλικά σχολεία να διδάσκουν τους μαθητές για την ταυτότητα φύλου και τα τρανς ζητήματα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Pride του Λονδίνου, Κρίστοφερ Τζόελ-Ντε Σιλντς, δήλωσε: «Αυτή η εκστρατεία αντιμετωπίζει τις αυξανόμενες επιθέσεις κατά της κουήρ κοινότητας, ιδιαίτερα εκείνων [των ατόμων] που είναι τρανς και non-binary.

«Το #WeAreEverywhere [είμαστε παντού] υπογραμμίζει ότι η κοινότητά μας δεν αποτελεί πολιτικό σημείο συζήτησης.  Είμαστε ένα ζωτικό κομμάτι του ιστού του Λονδίνου, που τροφοδοτεί την πόλη μας κάθε μέρα.

«Σε αυτούς τους επιτακτικούς και άδικους καιρούς, και ενόψει των γενικών εκλογών του Ιουλίου, αυτή η εκστρατεία και η επερχόμενη παρέλασή μας είναι μια υπενθύμιση της δύναμης, της σημασίας και της παρουσίας της κοινότητάς μας».

Με το hashtag «WeAreEverywhere», στόχος είναι να δημοσιοποιηθούν στιγμές καθημερινής υπερηφάνειας, αναδεικνύοντας ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα υπάρχουν παντού.

Το περσινό Pride στο Λονδίνο, με την καμπάνια «Never March Alone: Championing Trans Allyship», ήταν αφιερωμένη στην υποστήριξη της τρανς κοινότητας σε μια προσπάθεια να τερματιστούν οι διακρίσεις που αντιμετωπίζουν.

Το 2022, ένα ρεκόρ 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων κατέλαβαν τους δρόμους της πρωτεύουσας για να γιορτάσουν τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και να διαμαρτυρηθούν για τις σκληρές νομοθεσίες και επιθέσεις που συνεχίζονται μέχρι σήμερα.
Δες και αυτό!