H νέα διαφήμιση της Durex, έχει ένα σημαντικό μήνυμα να μεταφέρει σχετικά με το σεξ, μετά από την εποχή του κορονοϊου.
Η διαφήμιση έχει βγει σαν μέρος μιας γενικότερης καμπάνιας της εταιρίας με τίτλο “Ας μην επιστρέψουμε πίσω στην κανονικότητα” και στηρίζει ότι επιδημία του κορονοϊού μπορεί να μας μάθει καλύτερο και ασφαλέστερο σεξ για όλα τα άτομα.
Η συμπεριληπτική διαφήμιση της Durex προτρέπει τα άτομα να μην επιστρέψουν πίσω στην κανονικότητα στην εποχή του κορονοϊού.
“Μην επιστρέψουμε πίσω στην κανόνικότητα. Για αρκετό καιρό, το κανονικό δεν ήταν αρκετά καλό. Το κανονικό έφτιαχνε φτηνές δικαιολογίες για να μην φορέσουμε προφυλακτικό”, ακούγεται να λέει μια φωνή στην διαφήμιση.
“Το κανονικό έκανε shaming στις γυναίκες που κουβαλούσαν ένα (προφυλακτικό). Το κανονικό ήταν ένα εκατομμύριο αχρείαστα ΣΜΝ κάθε μια μέρα.”
“Αυτή λοιπόν είναι μια παράκληση σε χέρια, πόδια, οπίσθια και απόκρυφα σημεία. Μην γυρίσουμε πίσω στην κανονικότητα. Ο κόσμος ποτέ πιο πριν δεν ήταν τόσο έτοιμος για την αλλαγή, οπότε ας αλλάξουμε όλα τα πράγματα προς το καλύτερο – για εμάς.”
Σαν μέρος της καμπάνιας, η εταιρία έκανε μια έρευνα σε εργένικα άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο για να δουν αλλαγές στην συμπεριφορά τους στο σεξ κατά την πανδημία.
Η έρευνα έδειξε ότι το 59%, ηλικίες 18-35, έχουν αλλάξει τον τρόπο που σκέφτονται όσο αφορά την χρήση προφύλαξης κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Το 48% είπε ότι η πανδημία του έκανε να είναι πιο συνειδητά άτομα όσο αφορά την ύπαρξη άλλων ιών, όπως τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα.
Επίσης σημαντικό είναι ότι το 18% των ατόμων δήλωσε ότι η πανδημία του έχει κάνει να επιμένουν πιο πολύ στην χρήση προφυλακτικού.
“Όλοι συζητούν να επιστρέψουμε πίσω στην κανονικότητα. Κανένα άτομο όμως δεν αμφισβητεί το αν πρέπει”, δήλωσε ο Ben Wilson, o παγκόσμιος διευθυντής του τμήματος σεξουαλικής ευεξίας της Durex.
“Η αλήθεια είναι ότι το ‘κανονικό’ έχει ριζώσει σε πολλές παλιωμένες αντιλήψεις όσο αφορά το σεξ και ξέρουμε ότι μπορούμε καλύτερα. Πρέπει εμείς οι ίδιοι να αμφισβητήσουμε το κανονικό, επειδή κανένα άτομο δεν πρέπει να γυρίσει πίσω σε ένα κόσμο που δεν λειτουργεί σωστό για όλους.”
“Βλέπουμε την έξοδό μας από την καραντίνα σαν ένα πιθανό σημείο αλλαγής στην μάχη του κόσμου για τα σεξουαλικός μεταδιδόμενα νοσήματα”, πρόσθεσε.