Η Naomi Ackie, η σταρ του “Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody”, λέει ότι δεν θα είχε παίξει στο έργο, αν δεν συμπεριλαμβανόταν η κουήρ σχέση της Houston.

Σε μια συνέντευξη στο Attitude, η Ackie είπε ότι ήταν «τόσο σημαντικό» η σχέση της Houston με την πρώην βοηθό της Robyn Crawford, να γίνει ξεκάθαρη στη βιογραφική ταινία. Η Crawford είχε μιλήσει στο παρελθόν για αυτή τη σχέση στο βιβλίο της “A Song for You: My Life With Whitney Houston” το 2019.

«Το αισθάνομαι σαν απελευθέρωση», είπε η Ackie . «Είναι ένα μέρος της ιστορίας της. Η αγάπη μεταξύ της Robyn και της Whitney ήταν τόσο αγνή, πραγματική και δυναμική. Μετακινήθηκε, άλλαξε, δεν έβαλαν ποτέ όνομα. Και απλά μου αρέσει αυτό. Είναι ένα μέρος της ιστορίας της Whitney».

«Αξίζει να ειπωθεί», συνέχισε. «Λοιπόν, για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, αν αυτό δεν ήταν στο σενάριο, δεν νομίζω ότι θα είχα παίξει στο έργο, γιατί είναι σαν να συνεχίζω μια ψευδή αφήγηση που δεν φαίνεται αληθινή».

Από τότε που πέθανε η Whitney Houston το 2012, έχουν γυριστεί αρκετές ταινίες για τη ζωή της. Υπήρχε το “Lifetime’s Whitney” το 2015, το αμφιλεγόμενο “Whitney: Can I Be Me” του Nick Broomfield και του Rudi Dolezal το 2017, και πιο πρόσφατα το “Kevin McDonald’s Whitney” το 2018.

Ωστόσο, το “I Wanna Dance With Somebody” της Kasi Lemmons είναι η πρώτη βιογραφική ταινία του Χόλιγουντ μεγάλου προϋπολογισμού. Έχει, επίσης, την έγκριση της οικογένειας Houston.

Στη συνέντευξή της, η Ackie θρήνησε για τους τρόπους με τους οποίους τα ΜΜΕ «λέρωσαν [τη Houston]», συμπεριλαμβανομένου «αυτό το ντοκιμαντέρ που δεν θα αναφέρουμε αυτή τη στιγμή».

Το “I Wanna Dance With Somebody” κάνει πρεμιέρα στις 23 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους.