Η Miriam Margolyes εξηγεί πώς κατάφερε να αλλάξει γνώμη για τις ουδέτερες αντωνυμίες

06/11/2023
από
Η Miriam Margolyes δήλωσε ότι μια συζήτηση με έναν τρανς ηθοποιό σχετικά με τις ουδέτερες αντωνυμίες, τη βοήθησε να συνειδητοποιήσει ότι έχουν τη δύναμη να «κάνουν κάποιο άτομο ευτυχισμένο».

Η ηθοποιός εμφανίστηκε στο The Graham Norton Show την Παρασκευή (3 Νοεμβρίου) για να συζητήσει όχι μόνο για το νέο της βιβλίο «Oh Miriam: Stories from an Extraordinary Life», αλλά και για να μοιραστεί την αγάπη της για την τρανς κοινότητα.

Συγκεκριμένα, η επιθυμία της ήταν να μιλήσει για μια συζήτηση που της άνοιξε τα μάτια με τον Αυστραλό ηθοποιό Zoe Terakes, – το οποία έγραψε ιστορία ως το πρώτο ανοιχτά τρανς άτομο που είχε βασικό ρόλο στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel – σχετικά με τις αντωνυμίες.

Η Miriam Margoyles δήλωσε ότι η συζήτηση αυτή τη βοήθησε να συνειδητοποιήσει ότι η χρήση των ουδέτερων αντωνυμιών (they/them) μπορεί να κάνει τη διαφορά για κάποιο άτομο.

«Ήμουν πολύ ενθουσιώδης με τη γραμματική», δήλωσε η ηθοποιός.

«Έτσι, όταν οι άνθρωποι άρχισαν να μιλούν για κάποιο άτομο χρησιμοποιώντας το τρίτο πληθυντικό, σκέφτηκα: “Τι στο διάολο; Είναι ξεκάθαρο. Είναι γραμματική. Είναι η δομή της γλώσσας”».

«Ενώ μιλούσα με το Terakes μου είπε: “Τι σε νοιάζει εσένα; Αν μπορείς να κάνεις κάποιο άτομο ευτυχισμένο αποκαλώντας το έτσι, γιατί να μην το κάνεις;”».

«Και σκέφτηκα ότι όντως έτσι είναι! Δεν έχει σημασία η γραμματική!

«Αν μπορείς να κάνεις κάποιο ευτυχισμένο και να του δώσεις μια αίσθηση του εαυτού του, τότε κάνε το!».

Η Miriam Margoyles μίλησε επίσης για ένα νέο ορόσημο που έφτασε με την επί χρόνια σύντροφό της, Heather Sutherland.

Το ζευγάρι είναι σε σχέση από τότε που πρωτογνωρίστηκαν τη δεκαετία του 1960, ενώ δούλευαν σε ένα ραδιοφωνικό δράμα του BBC, αλλά ποτέ δεν έζησαν πραγματικά μαζί.

Στο παρελθόν, η Margoyles δήλωσε ότι το να ζουν χωριστά ήταν ένας από τους παράγοντες πίσω από τη μακροχρόνια σχέση τους, λέγοντας ότι ήθελαν να «ζήσουν [τις] ζωές τους χωρίς να τις μειώσουν».

Ωστόσο, τώρα, η πρωταγωνίστρια του Harry Potter δήλωσε ότι το ζευγάρι θέλει να μένει μαζί γιατί είναι «ανόητο να ζεις χωριστά».

«Πραγματικά θέλω να ζήσω μαζί της γιατί είμαστε μεγάλες και δεν μας έχει απομείνει πολύς χρόνος», είπε. «Είναι ανόητο να ζούμε χώρια».
Δες και αυτό!