Η Miriam Margolyes, που έχει περιγράψει τον εαυτό της ως «αναπολογητικά woke», λέει ότι είναι μια «αριστερή λεσβία (dyke)» και το λατρεύει!
Η 84χρονη Βρετανό-αυστραλή ηθοποιός είναι γνωστή για την ειλικρίνεια με την οποία μοιράζεται τις ιστορίες, τις απόψεις και τις σκέψεις της για όλα τα θέματα, είτε πρόκειται για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα ή για την αλληλεγγύη της προς τον παλαιστινιακό λαό.
Το τελευταίο έχει προκαλέσει κάποια προβλήματα στην ηθοποιό, όπως αποκάλυψε η ίδια. Κατά την εμφάνισή της στην εκπομπή «The Late Late Show» του RTE την Παρασκευή (10 Οκτωβρίου), η σταρ του «Harry Potter» ρωτήθηκε για την υποστήριξή της προς τον παλαιστινιακό λαό, την ταυτότητά της ως Εβραία και την καταδίκη της γενοκτονίας.
Τόνισε τη σημασία της διάκρισης μεταξύ του εβραϊκού λαού και του ισραηλινού κράτους, δηλώνοντας: «Είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουν ότι όλοι οι Εβραίοι δεν είναι δολοφόνοι, δεν είναι καθάρματα».
Η Margolyes, που υποδύθηκε την καθηγήτρια βοτανολογίας Pomona Sprout στις ταινίες του «Harry Potter», συνέχισε λέγοντας: «Δεν θέλω να μας μετατρέψει ο Χίτλερ, το Ολοκαύτωμα, σε κακούς ανθρώπους. Δεν θα το επιτρέψω. Δεν θα αλλάξω». Επιβεβαίωσε επίσης ότι έχασε φίλους και συγγενείς λόγω της στάσης της, κάτι που, όπως είπε, «πονάει».
Στη συνέχεια, η Margolyes περιέγραψε επίσης τον εαυτό της ως «αριστερή λεσβία (dyke)», προσθέτοντας: «Και το λατρεύω. Λατρεύω το γεγονός ότι είμαι λεσβία. Δεν πρόκειται να ζητήσω συγγνώμη για αυτό. Είναι πολύ διασκεδαστικό».
Η ηθοποιός έχει υπερασπιστεί στο παρελθόν τους συμπρωταγωνιστές της στο «Harry Potter», αφού αποστασιοποιήθηκαν από την JK Rowling λόγω των τρανσφοβικών της θέσεων.
Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα The Telegraph πέρυσι, η Margolyes δήλωσε ότι είναι μη ρεαλιστικό να περιμένουμε από τους ανθρώπους να παραμένουν σιωπηλοί σε θέματα που τους αφορούν. «Είναι ενήλικες και έχουν τις απόψεις τους. Γιατί λοιπόν να μην μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους; Για μένα είναι δίκαιο», είπε. «Δεν πρέπει να περιορίζονται επειδή κάποτε συμμετείχαν σε μια ταινία που έγραψε κάποιος άλλος».