Αφού έκανε coming out για πρώτη φορά ως κουήρ στις 3 Ιουνίου φέτος, η Michaela Kennedy Cuomo, κόρη του Andrew Cuomo, αποκάλυψε περαιτέρω ότι αυτοπροσδιρόζεται ως demisexual σε μια συνομιλία στο Instagram Live με τoν ακτιβιστή και συγγραφέα Donato Tramuto στις 30 Ιουνίου.

Ως demisexual -που αισθάνεται μόνο σεξουαλική έλξη, όταν έχει κάποιον συναισθηματικό δεσμό- είναι ο τρόπος που η Cuomo περιγράφει τον εαυτό της, και ήταν ένα ταξίδι που την έφτασε εκεί, όπως εξήγησε.

Michaela Kennedy
Michaela Kennedy

«Όταν ήμουν στο δημοτικό σχολείο, φοβόμουν ότι ήμουν λεσβία. Όταν ήμουν στο γυμνάσιο, έκανα coming out στην οικογένειά μου και στα στενά φιλικά μου πρόσωπα ως αμφιφυλόφιλη. Όταν ήμουν στο λύκειο, ανακάλυψα την πανσεξουαλικότητα και σκέφτηκα, «Αυτή είναι η σημαία για μένα», είπε η Cuomo. «Έχω μάθει πρόσφατα περισσότερα για τη demi-σεξουαλικότητα και πίστευα ότι αυτή η ταυτότητα μου ταιριάζει περισσότερο», εξήγησε τότε.

Η Cuomo πρόσθεσε ότι ήταν διστακτική όταν μιλούσε για την εξέλιξή της, λόγω του φόβου ότι θα θεωρηθεί «αναζήτηση προσοχής». Ο Tramuto, ωστόσο, επαίνεσε την Cuomo για τον «εμπνευσμένο» τρόπο με τον οποίο χρησιμοποίησε την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων για να βοηθήσει δυνητικά άλλα άτομα, που ταυτίζονται με την ιστορία της.

«Πάντα ονειρευόμουν έναν κόσμο στον οποίο κανένα άτομο δε θα πρέπει να κάνει coming out, γιατί η σεξουαλικότητα όλων θα θεωρείται ρευστή και δε θα μας αφορά», δήλωσε η Cuomo, αναγνωρίζοντας ότι αυτό δε συμβαίνει σήμερα.

«Αλλά, σε έναν κόσμο που τροφοδοτεί με σθένος τη cisgender ετεροφυλοφιλία, το να κάνει ένα άτομο coming out είναι μια δια βίου διαδικασία ξεδιπλώματος των εσωτερικοποιημένων κοινωνικών δομών και του στίγματος.»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Donato Tramuto (@donatotramuto)