Η Melissa McCarthy ως Ursula προκαλεί την οργή της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

0
1386
Ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της ταινίας Η μικρή γοργόνα που δείχνει το μακιγιάζ της Melissa McCarthy ως Ursula, τη μάγισσα της θάλασσας, έχει προκαλέσει την αγανάκτηση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Όταν ανακοινώθηκε ότι η McCarthy θα πρωταγωνιστούσε στο πλευρό της Halle Baily ως η εμπνευσμένη από drag queen Ursula στην τελευταία ζωντανή εκδοχή της ταινίας από τη Disney, οι αντιδράσεις ήταν ανάμεικτες. Ορισμένοι θαυμαστές δεν ενθουσιάστηκαν καθόλου, οι περισσότεροι όμως ενθουσιάστηκαν με την ιδέα μετά από την δημοσιοποίηση κάποιων κρυφών στιγμών που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της διαφήμισης της ταινίας.

Πολλές από τις διαφωνίες βασίστηκαν στην πεποίθηση ότι την ύπουλη, θαλάσσια μάγισσα με πλοκάμια θα έπρεπε να υποδυθεί μια drag queen – καθώς είναι ευρέως γνωστό ότι ο χαρακτήρας έχει εμπνευστεί από τη θρυλική drag καλλιτέχνιδα Divine, γνωστή για τις εμφανίσεις της στις ταινίες του Jon Waters.

Και τώρα, σε ένα νέο κλιπ από τα παρασκήνια που ανέβηκε στο Twitter της Disney, δόθηκαν περισσότερα αβαντάζ στους επικριτές της McCarthy με τη μορφή μιας ανασηκωμένης δαντελένιας περούκας, μιας όχι και τόσο καλής σκιάς ματιών και φρυδιών τόσο παράταιρων που το καθένα θα μπορούσε να το κάνει καλύτερα.

Υπάρχει μια διάσημη φράση που λέει περίπου τα εξής: Τα φρύδια είναι αδελφές, όχι δίδυμα.

Αυτά τα φρύδια δεν είναι δίδυμα. Δεν είναι αδελφές. Δεν είναι πρώτα, δεύτερα ή τρίτα ξαδέρφια. Είναι συνάδελφοι που δεν συμπαθούν ο ένας τον άλλον και βλέπονται μια φορά το μήνα σε αναγκαστικές κοινωνικές εκδηλώσεις του γραφείου – και το Twitter συμφωνεί.

Πολλά από τα σχόλια αναφέρθηκαν στην drag καταγωγή της Ursula και ισχυρίζονται ότι το μακιγιάζ αποτελεί προσβολή για τις διάφορες drag queens που είχαν στο μυαλό τους οι θαυμαστές του χαρακτήρα.

«Τώρα, όταν είπαμε ότι η Ursula ήταν εμπνευσμένη από μια drag queen, δεν εννοούσαμε κάποια που το έκανε μόνο για τρεις μήνες», έγραψε η Sierra La Puerta, performer από τη Νέα Υόρκη.

 

Το μακιγιάζ της McCarthy προκάλεσε επίσης συγκεκριμένες αναφορές στη Divine, με έναν θαυμαστή να θεωρεί την προσπάθεια «όχι αρκετά Divine».

Ένας άλλο άτομο επανέλαβε αυτό το συναίσθημα, λέγοντας: «Το να κάνεις έναν χαρακτήρα εμπνευσμένο από τη Divine, να μην μοιάζει ούτε στο ελάχιστο με τη Divine είναι εγκληματικό».

Μια λύση που προτάθηκε για τα παράπονα ήταν ότι θα έπρεπε να προσληφθεί ένα drag artist άτομο για να κάνει το μακιγιάζ, αφού η Disney δεν επρόκειτο να επιλέξει μια drag queen.

Άλλοι επεσήμαναν ότι η Melissa McCarthy, η οποία έχει μιλήσει για το drag παρελθόν της και ότι η ερμηνεία της ως Ursula «εμπνεύστηκε» από drag queens, δεν φταίει – το πρόβλημα, λένε, είναι η μακιγιέζ.

Η Μικρή Γοργόνα θα κάνει την πρεμιέρα της στις 26 Μαΐου. Δείτε το τρέιλερ παρακάτω: