Η Melania Trump ήθελε προσωπικά ο Λευκός Οίκος να φωτιστεί με τα χρώματα του ουράνιου τόξου για να γιορταστεί τον Μήνα Υπερηφάνειας, αλλά της το απαγόρευσαν, σύμφωνα με δύο πηγές των ρεπουμπλικάνων.

Ο Λευκός Οίκος φωτίστηκε με τα χρώματα του ουράνιου τόξου το 2015, όταν ο Barack Obama ήταν πρόεδρος, μετά την απόφαση-ορόσημο του Ανώτατου Δικαστηρίου, που έφερε την ισότητα στον γάμο.

Η Melania Trump, λοιπόν, ήθελε να επαναλάβει αυτήν την απίστευτη επίδειξη αλληλεγγύης τον Ιούνιο, ανέφεραν οι ρεπουμπλικανικές πηγές στην Washington Blade – αλλά το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Τα σχέδια της πρώτης κυρίας απορρίφθηκαν, όταν ο Mark Meadows, ως αρχηγός του προσωπικού, εμπόδισε κάθε προσπάθεια να δείξει υποστήριξη στην ΛΟΑΤ+ κοινότητα η κυβέρνηση Trump, σύμφωνα με αναφορές.

Σύμφωνα με μια ανώνυμη ρεπουμπλικανική πηγή, ο Meadows εξασφάλισε ότι ο Λευκός Οίκος θα αγνοούσε εντελώς τον Ιούνιο ως Μήνα Υπερηφάνειας.

Ο Meadows μπορεί, επίσης, να έχει παίξει ρόλο στην αποτυχία του Donald Trump να αναγνωρίσει τις γιορτές του Pride στο Twitter. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε tweet για το Pride το 2019, αλλά το αγνόησε εντελώς το 2020.

Αν και είναι άγνωστο εάν ο Meadows παρενέβη άμεσα στις προσπάθειες της Melania Trump να φωτίσει τον Λευκό Οίκο με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, οι ρεπουμπλικανικές πηγές πιστεύουν ότι μπορεί να ήταν καθοριστικός.

Η Melania Trump αργότερα δήλωσε ότι «σοκαρίστηκε» που πιστεύουν ότι ο σύζυγός της έχει αντι-ΛΟΑΤ+ απόψεις.

«Σοκαρίστηκα, όταν ανακάλυψα ότι μερικοί από αυτούς τους ισχυρούς ανθρώπους προσπάθησαν να χρωματίσουν τον άντρα μου ως αντι-γκέι ή κατά της ισότητας» , δήλωσε η Melania.

“Τίποτα δε θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.”

Η πρώτη κυρία είπε ότι ο σύζυγός της ήταν «αουτσάιντερ» και ισχυρίστηκε ότι ήταν «ο πρώτος πρόεδρος που μπήκε στον Λευκό Οίκο, που υποστηρίζει τον γάμο των ομοφυλοφίλων», παρά το γεγονός ότι αντιτάχθηκε στην ισότητα του γάμου για χρόνια πριν εκλεγεί.

(σ.σ.: Και τότε τις παρακάτω επιθέσεις που έχουν καταγραφεί, ως τι τις έκανε, αν όχι ως αντι-ΛΟΑΤ+ πολιτικός;)

Η διοίκηση του Τραμπ έχει επιτεθεί 125 φορές στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα