Η Mαύρη λεσβία Karine Jean-Pierre έχει βασικό ρόλο στον Λευκό Οίκο

30/11/2020
από
Karine Jean-Pierre, λεσβία

Η Karine Jean-Pierre, μια μαύρη λεσβία με μεγάλη εμπειρία ως πολιτική ακτιβίστρια, διορίστηκε ως κύρια αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου στον Λευκό Οίκο για την επερχόμενη διοίκηση Joe Biden, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας μετάβασης του Biden την Κυριακή.

Θα είναι μέρος μιας ομάδας ανώτερων στελεχών για την επικοινωνία που θα αποτελείται μόνο από γυναίκες, αναφέρει η Washington Post, σημειώνοντας:

“Είναι η πρώτη φορά που όλες οι κορυφαίες βοηθοί, που έχουν την ευθύνη να μιλήσουν εκ μέρους μιας διοίκησης, και να διαμορφώσουν το μήνυμά της, θα είναι γυναίκες” και σε αυτήν, πολλές είναι γυναίκες με χρώμα δέρματος διαφορετικό του λευκού.

Η Jean-Pierre έδωσε συγχαρητήρια τις συναδέλφους της με ένα tweet:

Η 1η μαύρη γυναίκα και η 1η ανοιχτά λεσβία γυναίκα σε αυτήν τη θέση

Κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας, η Jean-Pierre ήταν ανώτερη σύμβουλος και επικεφαλής του προσωπικού της Kamala Harris, καθιστώντας την το πρώτο μαύρο πρόσωπο και την πρώτη λεσβία που κατείχε αυτήν τη θέση για υποψήφια αντιπρόεδρο. Υπήρξε στο παρελθόν υπάλληλος στη διοίκηση του Προέδρου Barack Obama και στην εκστρατεία επανεκλογής του, επικεφαλής του δημόσιου τομέα για τη MoveOn.org, και σχολιάστρια των NBC και MSNBC. Το περιοδικό Out, τη συμπεριέλαβε στα Out100 ΛΟΑΤΚ+ πρόσωπα, που έχουν κάνει μεγάλα επιτεύγματα κατά τη διάρκεια του έτους.

Οι υπόλοιπες γυναίκες της ομάδας

Η ομάδα όλων των γυναικών, στην οποία συμμετέχει η Jean-Pierre, περιλαμβάνει και την Kate Bedingfield, η οποία θα είναι διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου. Η Jennifer Psaki θα είναι γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, η Pili Tobar αναπληρώτρια διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου · η Ashley Etienne διευθύντρια επικοινωνίας για την Αντιπρόεδρο Harris · η Symone Sanders ανώτερη σύμβουλος και επικεφαλής εκπρόσωπος της αντιπροέδρου · και η Elizabeth E. Alexander διευθύντρια επικοινωνίας για την πρώτη κυρία, Jill Biden.

«Ο εκλεγμένος πρόεδρος Biden έχει ιστορία υποστήριξης εκ μέρους των γυναικών στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο, και η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί συνέχεια αυτού του έργου» , δήλωσε ο Ron Klain, ο οποίος θα είναι επικεφαλής του προσωπικού του Biden, σημειώνει η Post. «Ενσωματώνουν τη δέσμευση του Joe Biden για μια διαφορετική διοίκηση, όπου εκπροσωπούνται οι φωνές όλων των Αμερικανών.» 

Γυναίκες σε άλλες θέσεις στη διοίκηση Biden

Αρκετές γυναίκες αναμένεται να διαδραματίσουν βασικούς ρόλους και στην οικονομική ομάδα του Biden. Έχει ήδη επιλέξει την οικονομολόγο Janet Yellen για γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών και πηγές ανέφεραν στην Post ότι είναι πιθανό να διορίσει τη Neera Tanden διευθύντρια του Γραφείου Διοίκησης και Προϋπολογισμού και την Cecilia Rouse ως πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων. Η Tanden, επί του παρόντος διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου για την Αμερικανική Πρόοδο, είναι κόρη μεταναστών από την Ινδία και η Αφροαμερικανή Rouse είναι οικονομολόγος εργασίας στο Πανεπιστήμιο Princeton.

«Συνολικά, τα σχέδια δείχνουν την αποφασιστικότητα του εκλεγμένου Προέδρου να φέρει μια πιο συμπεριληπτική ηγετική ομάδα από ό, τι έχει δει η Ουάσιγκτον στο παρελθόν» , αναφέρει η Post. «Οι αποφάσεις αντικατοπτρίζουν, επίσης, την πραγματικότητα ότι οι γυναίκες τροφοδότησαν τη νίκη του Biden μέσω, μεταξύ άλλων συνεισφορών, ρεκόρ ακτιβισμού και πολιτικών δωρεών.» 

https://avmag.gr/127578/h-proti-mayri-lesvia-epikefalis-prosopikoy-ypopsifias-antiproedroy-ton-ipa/
Δες και αυτό!