Η Σοπράνο και συνθέτρια της πρωτοποριακής μουσικής σκηνής Μαρίκα Κλαμπατσέα παρουσιάζει την Performance EROS, στις 14 Φεβρουαρίου, μια ωδή στον έρωτα, μήνυμα χαράς, δίνοντας φως σε μια εποχή που όλα φαίνονται θαμπά, απόμακρα, επικίνδυνα, στείρα και απαγορευτικά. Έρωτας θανάτου, EROS οξύ, EROS ανυπόφορο, αλλά ποθητό. Ένας κύκλος τραγουδιών για την ζωή.

Το EROS επικεντρώνεται σε τολμηρούς και ακραίους φωνητικούς αυτοσχεδιασμoύς. Η συνθέτρια εμπλέκει και συνδέει, το παρελθόν με το σήμερα, μέσα από τα τραύματα και τις χαρές της ζωής, όπου το μίσος, η απόγνωση και η βία ακόμη, συναντούν το πάθος, το παράφορο αίσθημα, τον έρωτα.

Στο EROS η Μαρίκα Κλαμπατσέα, με τη γνώριμη χροιά της σοπράνο δραματικής κολορατούρα φωνής της, θα ερμηνεύσει αυτοσχεδιάζοντας στο πιάνο συνθέσεις της, αποσπάσματα απο γνωστά έργα σε μια μουσική διαδρομή, με γνωστές άριες των Giacomo Puccini, Georges Bijet, Camille Saint-Saëns και ακόμη μελωδίες που τραγουδήθηκαν απο τις Judy Garland, Billie Holiday και τους Elvis Presley, Yves Montand, Tom Waits. Ποιήματα των πρωτοπόρων ποιητριών, Hilda “HD” Doolittle, Sylvia Plath, Sarah Kane και Μαρίας Πολυδούρη θα δώσουν δυναμικά το τελικό στίγμα της παράστασης σε μελοποιήση απο την συνθέτρια και ανάγνωση απο την σκηνοθέτιδα Aliki Peterson, ολοκληρώνοντας την συγκινησιακή Performance του EROS.Χώρος Τέχνης


Πληροφορίες:

Τοποθεσία: Ασωμάτων, Ασωμάτων 6, Θησείο
Ημερομηνία: 14 Φεβρουαρίου
Είσοδος: 12€
Ώρα: 21.00
Τηλέφωνο: 211 8009838