Η Μαριέλλα Σαββίδου δίνει την καλύτερη απάντηση στο ομοφοβικό «δε με νοιάζει τι κάνει ο άλλος στο κρεββάτι του»

30/03/2022
Αυτή είναι η κανονικότητα της ζωής…

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Μαριέλλα Σαββίδου έχει μιλήσει υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων αλλά και γενικότερα κατά του εκφοβισμού και στο στερεοτύπων που σχετίζονται με τη σεξουαλικότητα, το σώμα κλπ (ποιος/α/ο δε θυμάται τις αποστομωτικές της απαντήσεις σε χονδροφοβικά σχόλια που γινόντουσαν στο πρωινό του Μέγκα, πριν κάποια χρόνια). 

Τώρα η αγαπημένη ηθοποιός συμμετέχει στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι με τη Μάριον», στο OPEN. Σχολιάζοντας την είδηση για το coming out του Γιώργου Περρή, η Μαριέλλα έδωσε την καλύτερη απάντηση στο ομοφοβικό επιχείρημα: «δε με νοιάζει τι κάνει ο άλλος στο κρεββάτι του»

«Αυτό που κάνει είναι πολύ σημαντικό γιατί ο Γιώργος Περρής είναι ένας αξιοθαύμαστος καλλιτέχνης, που έχει και καριέρα στο εξωτερικό και είναι πολύ ωραίο για μικρότερα παιδιά, που μπορεί να ανακαλύπτουν τώρα την ταυτότητά τους, να αισθάνονται μια ασφάλεια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Εμένα αυτό που μου άρεσε πάρα πολύ που είπε είναι ότι “μεγάλωσε σε μια κοινωνία που δε θα μπορούσες να δεις την κανονικότητα μίας γκέι σχέσης”. Γιατί αυτή είναι η μεγαλύτερη απάντηση που δίνουμε σε μια ρατσιστική ερώτηση του τύπου “τι με ενδιαφέρει τι κάνει ο άλλος στο κρεβάτι του”. Δεν μπορούμε να μειώνουμε κάποιον με αυτό τον τρόπο, γιατί είναι πολύ απάνθρωπο να το λες αυτό. Γιατί ένας άνθρωπος που είναι γκέι, θέλει να πάει με τον/τη σύντροφό του σε κοινωνικές εκδηλώσεις, να κυκλοφορήσει δημόσια. Αυτή είναι η κανονικότητα της ζωής».

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!