Η Mariah Carey υποστηρίζει κουήρ βιβλίο για ένα αγόρι που θαυμάζει…τη Mariah Carey

12/04/2024
από
H βασίλισσα των Χριστουγέννων, Mariah Carey, με μια ανάρτηση στα social media στήριξε ένα βιβλίο για ένα νεαρό γκέι αγόρι, που την θαυμάζει. 

Το «Glitter Boy», του γκέι συγγραφέα Ian Eagleton, είναι ένα παιδικό βιβλίο που αφηγείται την ιστορία ενός μικρού αγοριού που αρχίζει σιγά σιγά να συνειδητοποιεί ποιος είναι.

Εκτός του ότι είναι μεγάλος θαυμαστής της Mariah Carey, αγαπάει τον χορό, τον γκέι δάσκαλό του και τον νέο του φίλο Joel – αλλά όλα αυτά τα πράγματα αρχίζουν να κάνουν τον μπαμπά του να νιώθει άβολα.

Σε μια συγκινητική ανάρτηση στο X/Twitter χθες (11 Απριλίου), ο Eagleton μοιράστηκε μια ανοιχτή επιστολή με την Carey, εξηγώντας πώς η θρυλική τραγουδίστρια και προάγγελος των Χριστουγέννων «άλλαξε τη ζωή του», αφού τον εκφόβιζαν ως νεαρό επειδή ήταν γκέι.

«Όταν μεγάλωνα, το να είσαι γκέι ήταν κάτι για το οποίο έπρεπε να ντρέπεσαι και με εκφόβιζαν τρομερά γι’ αυτό. Δεν υπήρχαν ΛΟΑΤΚΙ+ πρότυπα, ή πρωτοπόροι που θα μπορούσα να θαυμάσω», έγραψε.

«Μέχρι που ανακάλυψα εσένα, την όμορφη φωνή σου και τη μουσική σου».

Ο Eagleton άκουσε την επιτυχία «Honey» της Carey το 1997 στο ραδιόφωνο, όταν ήταν 11 ετών και αμέσως πήγε να της αγοράσει το άλμπουμ «Daydream».

«Μου άλλαξε τη ζωή. Τραγουδούσες για τη μοναξιά και το χαμό, για τον πόνο και τη σύγχυση, για το ότι αισθανόσουν παρείσακτη. Τραγουδούσες επίσης για τη γενναιότητα, τη δύναμη, την αυτοπεποίθηση, την αγάπη και το να μην επιτρέπεις ποτέ στους άλλους να σου πάρουν το φως», συνέχισε ο Eagleton.

«Ήταν σαν να τραγουδούσες σε μένα, το μικρό παιδί που ήταν τόσο φοβισμένο και τρομαγμένο».

Πρόσθεσε ότι εμπνεύστηκε να γράψει το «Glitter Boy» από την εμπειρία του μεγαλώνοντας, αφού ο ίδιος και ο σύζυγός του υιοθέτησαν ένα αγοράκι. Στη συνέχεια προσφέρθηκε να της στείλει ένα αντίγραφο του βιβλίου.

Απαντώντας στην ανάρτηση του Eagleton, η Carey, η οποία κυκλοφόρησε μια ταινία και ένα άλμπουμ με το όνομα «Glitter» το 2001, αποκάλυψε ότι είχε ήδη πάρει ένα αντίγραφο.

«Το είδα και πήρα το βιβλίο. Είσαι μια έμπνευση. Σε αγαπώ», έγραψε στο X, μαζί με τρία emojis καρδιάς.

Το «Glitter Boy» αναφέρεται στο rom-com μιούζικαλ «Glitter» της Carey του 2001, η οποία την ακολουθεί ως νεαρή τραγουδίστρια που ανεβαίνει στο προσκήνιο μετά τη σχέση της με έναν DJ.

Ο Eagleton έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «σημαίνει τα πάντα» γι’ αυτόν το γεγονός ότι η Carey είχε ένα αντίγραφο του βιβλίου, ενώ οι θαυμαστές της – γνωστοί ως «Mariah’s Lambs» – συγκινήθηκαν βλέποντας πόσα πολλά σημαίνει η σούπερ σταρ για τους κουήρ ανθρώπους.

«Αυτό ισχύει για τόσους πολλούς από εμάς τους γκέι/κουήρ άντρες. Όλοι μας θαυμάζαμε τη Mariah και παρηγορηθήκαμε με τη μουσική και τους στίχους της», έγραψε ένα άτομο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ένα δεύτερο είπε: «Με έκανες να νιώσω συναισθήματα @MrEagletonIan, είμαι τόσο, τόσο χαρούμενο για εσένα. Και για άλλη μια φορά η λαμπερή @MariahCarey δείχνει ακριβώς γιατί είναι τόσο σύμμαχος και τόσο inspirational θεά».

Αν και το «Glitter Boy» είναι το πιο πρόσφατο έργο του Eagleton, είναι επίσης συν-συγγραφέας του βιβλίου «Nen and the Lonely Fisherman», το οποίο κέρδισε το βραβείο Polari το 2022.
Δες και αυτό!