Η Κύπρος υποδέχεται τον πρώτο (ανοιχτά) γκέι επαγγελματία μπασκετμπολίστα

26/09/2020

Ο Ντέρικ Γκόρντον πραγματοποιεί το όνειρό του να παίζει επαγγελματικό μπάσκετ.

Ο αμυντικός που έγραψε ιστορία κάνοντας coming out ως γκέι παίζοντας για το πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο για να παίξει για τον Απόλλωνα Λεμεσού.

https://www.instagram.com/p/CFAxjQqsFtq/

«Πρόκειται για την πιο ευτυχισμένη μου στιγμή από τότε που έκανα coming out», δήλωσε ο Γκόρντον στο Outsports. «Αυτό είναι ένα απόλυτο όνειρο που έγινε πραγματικότητα για μένα».

Ο Γκόρντον κυνηγά την επαγγελματική του καριέρα στο μπάσκετ για τέσσερα χρόνια. Μετά την αποφοίτησή του από το κολέγιο, είχε προσκληθεί να συμμετάσχει σε έναν συνδυασμό του NBA στο Λας Βέγκας.

https://www.instagram.com/p/CAD-DcUB7Ll/

Ο Γκόρντον φέρνει ευγένεια, αποφασιστικότητα και εμπειρία στη νέα του ομάδα. Ξέρει επίσης πώς να κερδίζει.

https://www.instagram.com/p/B_75z3GJ14L/

Η επιλογή του για να παίξει στην Κύπρο είναι μια ισχυρή δήλωση. Η Κύπρος είναι ακόμη αρκετά συντηρητική σε σχέση με τα ΛΟΑΤ+ ζητήματα. Η απόφαση επίσης της ομάδας να τον προσκαλέσει ενισχύει την προσπάθεια για περισσότερους ανοιχτά ΛΟΑΤ+ παίκτες.

https://www.instagram.com/p/CDM619jJ_je/

Ο Γκόρντον θα παίζει στη Λεμεσό.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!