Ο “κατά των αμβλώσεων” δισεκατομμυριούχος Ρικ Καρούζο έχασε τις εκλογές για δήμαρχος του Λος Άντζελες από την Κάρεν Μπας, παρά την υποστήριξη της Κέιτι Πέρι, του Κρις Πρατ, και άλλων σταρ.

Η Μπας αναμένεται να κερδίσει, κάτι που θα την κάνει την πρώτη γυναίκα, και τη δεύτερη Μαύρη δήμαρχο του Λος Άντζελες, όπως αναφέρουν οι Los Angeles Times.

Η Μπας, προηγήθηκε με περίπου 50.000 ψήφους, με καταμετρημένα περίπου τα τρία τέταρτα των ψηφοδελτίων. Ο Καρούζο ξόδεψε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια για την προεκλογική του εκστρατεία, και έλαβε δημόσια υποστήριξη από μια σειρά από διασημότητες, συμπεριλαμβανομένης της ποπ σταρ Κέιτι Πέρι, και του ηθοποιού Κρις Πρατ.

Η Πέρι δέχθηκε αντιδράσεις από τις/τους φανς της, μετά την ανάρτησή της στο Instagram σχετικά με την ψήφο στον Καρούζο, λίγες μόνο ώρες μετά τη δημοσίευση ενός βίντεο στο Twitter για την υποστήριξη της άμβλωσης. Ομοίως, ο κόσμος διαφώνησε και με την υποστήριξη του ηθοποιού Κρις Πρατ. Σε ένα Instagram Story νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Πρατ έγραψε ότι ο Καρούσο ήταν «ο άνθρωπος της πόλης μας». Υποστήριξε ότι το Λος Άντζελες βρισκόταν σε «σταδιακή πτώση στον πόνο και στην απόλυτη αταξία».

Ο κόσμος στα σχόλια ανέφερε το γεγονός ότι πολλές από τις διασημότητες που υποστηρίζουν τον Καρούζο, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Έλον Μασκ και η Γκουίνεθ Πάλτροου, ζουν σε κλειστές κοινότητες και σε ανάλογο πλούτο.

Η Μπας επιβεβαίωσε στο Twitter ότι είχε λάβει μια «ευγενική» κλήση από τον Καρούζο: «Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τη δέσμευσή του να υπηρετεί τον λαό του Λος Άντζελες», είπε σε δήλωσή της. Ο Καρούζο ήταν κάποιος που ήλπιζε η Μπας «να συνεχίσει τη συμμετοχή του στα κοινά στην πόλη που αγαπάμε και οι δύο».

Στη δήλωσή του, που δημοσιεύτηκε επίσης στο Twitter, ο Καρούζο χαρακτήρισε την καμπάνια «μία από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες» της ζωής του. «Δεν σταματήσαμε ποτέ να πιστεύουμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να είναι μια δύναμη για το καλό. Θα έρθουν περισσότερα από το κίνημα που δημιουργήσαμε.»