Η K-Gold Temporary Gallery παρουσιάζει την ένατη καλοκαιρινή της έκθεση SUMMER BOUQUET, σε επιμέλεια του Νικόλα Βαμβουκλή — μια γιορτή της σύγχρονης queer κουλτούρας που διερευνά τη σχέση της ποίησης με τη φωτογραφία. Από 25 Ιουνίου έως 28 Αυγούστου 2022.Το ποίημα Ένα Δώρο του βραβευμένου Andrew McMillan, γεμάτο εικόνες από καθημερινές στιγμές φυσικής και συναισθηματικής ανταλλαγής, αποτελεί σημείο αφετηρίας για τους έξι Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση: Alfred Agostinelli, beraber co., Alexandre Furcolin, Ian Lewandowski, Robin Plus και Studio Prokopiou.


Ένα Δώρο
του Andrew McMillan

για αυτούς που δεν άγγιξα ποτέ για αυτούς
που ήθελαν να δουν ταινίες που ήθελαν
να μιλήσουν που ήθελαν σιωπή και έλεγαν ότι
μιλούσα πάρα πολύ για αυτόν που είδα
εβδομάδες μετά γελώντας για αυτόν που μου σέρβιρε
καφέ και δεν αναγνώρισε τα χέρια μου
για τους αισιόδοξους που γράφουν
τα ονόματά τους σε τοίχους τουαλέτας αυτούς
που ποτέ δεν τηλεφώνησα για αυτούς που τηλεφώνησα
αλλά δεν απάντησαν που άφησαν την αγάπη μας
να αιωρείται από τους γάντζους στην οροφή
εκείνης της κρεαταγοράς για αυτούς
που έφυγαν και ησύχασαν αυτούς που ήθελαν
γνώση ήταν περίεργοι που κέρδισαν κάτι
από κάθε συνάντηση χρησιμοποίησαν ο ένας τον άλλον
που πήραν ό,τι χρειαζόταν για όλους όσους
πλήγωσαν που ένιωσαν καμμένοι αυτούς που
δεν συνειδητοποίησαν ότι όλοι καίγονταν
αυτούς που δεν κοιμήθηκαν ποτέ που πέθαιναν κάθε βράδυ
αυτούς που είπαν ότι θα σκότωναν για αυτό για όλους
αυτούς ένα δώρο ήμασταν νέοι είχαμε μόνο το σώμα μας

Από τη συλλογή Physical του Andrew McMillan
Εκδόθηκε από τον Jonathan Cape
Copyright © Andrew McMillan 2015
Θερμές ευχαριστίες: Penguin Random House UK


Τα έργα των καλλιτεχνών εξετάζουν ζητήματα ταυτότητας, μνήμης και επιθυμίας με τρόπους οικείους, αλλά και συχνά απροσδόκητους, τονίζοντας ταυτόχρονα την σημασία της κοινωνική ενδυνάμωσης, της επικοινωνίας και της αποδοχής. Κάθε δημιουργός προσεγγίζει με τη δική του, προσωπική ματιά τη λαχτάρα για αγάπη και πάθος, καταδεικνύοντας ότι το αίσθημα του ανήκειν και η κατανόηση είναι καθολικές και διαχρονικές ανάγκες για την ανθρώπινη φύση.Η έκθεση SUMMER BOUQUET, μέρος του παράλληλου προγράμματος του Athens Photo Festival 2022, επενδύεται με ηλεκτρονική μουσική από το ντούο Boys’ Shorts (Vangelis LAGASTA και Tareq). Τα θέματα της εν λόγω καλλιτεχνικής έρευνας αναπτύσσονται εκτενέστερα στο νέο τεύχος του περιοδικού THE WILD ONES της K-Gold Temporary Gallery που προσεγγίζει τις τάσεις και τους πειραματισμούς στην queer φωτογραφία μέσα από συνεντεύξεις του Χρήστου Μούχα με τους συμμετέχοντες.

Τέλος, μια παράλληλη έκθεση στην K-Gold Temporary Gallery παρουσιάζει επιλεγμένα έργα από τη συλλογή της, που συνδέονται με σημαντικές στιγμές της πρότερης νομαδικής δραστηριότητας της στη Λέσβο. Περιλαμβάνει φωτογραφίες, σχέδια και γλυπτά των Alvaro Deprit, Saskia Janssen, Χαράλαμπου Κουρκούλη, András Ladocsi, Χρήστου Μούχα και Ηλία Παπαηλιάκη.Η K-Gold Temporary Gallery ιδρύθηκε το 2014 στη Λέσβο με στόχο να φέρει το ευρύ κοινό σε επαφή με τη σύγχρονη τέχνη μέσα από εκθέσεις, περφόρμανς, εκδόσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα. Έχει παρουσιάσει το έργο καταξιωμένων καλλιτεχνών όπως Joan Jonas, Bas Jan Ader, Ana Mendieta, Lynda Benglis, John Baldessari, Cosima von Bonin, Grace Wales Bonner και Jonathas de Andrade. Το 2015 διακρίθηκε ως καινοτόμος πολιτιστική πρωτοβουλία από τη Μητρόπολη της Ναντ.


Πληροφορίες:

Τοποθεσία: Αγία Παρασκευή, 81102 Λέσβος
Εγκαίνια: Σάββατο 25 Ιουνίου, 20:00
Ωράριο λειτουργίας: Παρασκευή έως Κυριακή, 11:00-14:00 και 19:00-22:00
Τηλέφωνο: 6942202222
E-mail: kgoldtemporarygallery@yahoo.com

Website | Facebook | Instagram