Η Jenna Ortega για τα πρότυπα ομορφιάς της βιομηχανίας του θεάματος

50
Τη βιομηχανία του κινηματογράφου και της τηλεόρασης εξέθεσε η Jenna Ortega, μιλώντας για αυτά που βίωσε ως ανήλικη ηθοποιός.

Σε μια συνέντευξη στο περιοδικό Harper’s Bazaar, η Jenna αποκάλυψε ότι δυσκολεύτηκε να πάρει συμβατικούς ρόλους επειδή δεν ταίριαζε στα πρότυπα ομορφιάς του Χόλιγουντ.

«Ως παιδί ηθοποιός, υπάρχουν δύο δουλειές που μπορείς να πάρεις: είτε είσαι η νεότερη εκδοχή κάποιου ή παίζεις την κόρη κάποιου – και δεν υπήρχαν πολλοί ισπανόφωνοι πρωταγωνιστές για τους οποίους θα μπορούσα να είμαι ένα από αυτά τα δύο».

Η Ortega, που τώρα είναι 21 ετών, έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές γνωστές παραγωγές καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της, με την πρώτη πετυχημένη να κυκλοφορεί το 2012 (Rob).

Ξεκίνησε στον κινηματογράφο ως η κόρη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ στο Iron Man 3, ενώ ήταν μόλις 11 ετών,  και συνέχισε σε ταινίες όπως το Insidious: Chapter 2 και το Scream VI.

Το τελευταίο της γνωστό έργο ήταν ο ρόλος της ως Wednesday Adams στην τηλεοπτική παραγωγή του Netflix Wednesday.

Παρά την επιτυχία της, η ίδια δήλωσε στο Harper’s Bazaar ότι ένιωσε ότι έπρεπε να παλέψει για αυτή την επιτυχία, καθώς όπως είπε, δεν έμοιαζε με το πρότυπο ομορφιάς.

Συνέχισε λέγοντας ότι πολλές δουλειές στις οποίες έκανε οντισιόν, δεν υπήρχε περίπτωση να έχουν θετική κατάληξη. «Ήταν πολύ σκληρό να ακούς ότι κάτι που δεν μπορείς να αλλάξεις, είναι κι αυτό που σε εμποδίζει [από το να πετύχεις]».

Αν και είπε ότι αυτές οι εμπειρίες είχαν αρνητικό αντίκτυπο στη ψυχική της υγεία, τελικά συνειδητοποίησε ότι το να είναι ο εαυτός της ήταν το κλειδί για να γίνει ένα πιο ισχυρό πρότυπο.

«Σκέφτηκα: “Δεν θέλω άλλα νεαρά κορίτσια να κοιτάζουν την οθόνη και να αισθάνονται ότι πρέπει να αλλάξουν την εμφάνισή τους για να θεωρηθούν όμορφες ή άξιες”», είπε.

Η Ortega θα πρωταγωνιστήσει ως κόρη της Lydia Deetz στην επερχόμενη ταινία Beetlejuice 2 του Tim Burton, η οποία θα κυκλοφορήσει στις 6 Σεπτεμβρίου 2024.