H Inter Alia σας προσκαλεί στην ανοικτή διάλεξη – συζήτηση με τίτλο “The Tragedy of Heterosexuality in Global Context” με την ακαδημαϊκό – συγγραφέα Jane Ward, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, 17:00 – 20:00 στο Σίνε Τριανόν, που θα συντονιστεί από τις Έλενα – Όλγα Χρηστίδη και Νάνσυ Παπαθανασίου Επιστημονικά Συνυπεύθυνες Orlando LGBT+.

Η Jane Ward είναι φεμινίστρια queer καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Santa Barbara. Το τελευταίο της βιβλίο “The Tragedy of Heterosexuality” συγκέντρωσε πολλές θετικές κριτικές και είναι τιμή μας να την έχουμε κοντά μας στο πλαίσιο του Roots Winter School!

Το “The Tragedy of Heterosexuality”, που δημοσιεύτηκε το 2020, μας προσκαλεί να ξανασκεφτούμε την ιστορία του queer πόνου έναντι της ετεροφυλοφιλικής ευτυχίας και να σκεφτούμε πώς φανταζόμασταν εμείς την αγάπη, το σεξ και τις σχέσεις πριν κατευθυνθούμε απευθείας στους δρόμους της ετεροφυλοφιλίας. Σύμφωνα με την Ward, το να αναλάβουν τα ετερόφυλοφιλα άτομα την “ευθύνη” της ετεροφυλοφιλίας τους, θα μπορούσε να αλλάξει την – πολλές φορές – επιβλαβή και παραβιαστική κουλτούρα γύρω από αυτήν, αλλά και να βοηθήσει στον επαναπροσδιορισμό της ως κάτι πιο απολαυστικό, απελευθερωτικό και ανάλαφρο.

Για πρώτη φορά η Jane Ward θα αναπτύξει τις ιδέες, που ξετυλίγονται μέσα στο βιβλίο, συγκρίνοντας την δική της οπτική γωνία με την ελληνική και ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Δεν χρειάζεται να έχεις διαβάσει το βιβλίο για να συμμετέχεις, αρκεί να σε ενδιαφέρει η θεματική!


Η Inter Alia είναι μια οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών που ιδρύθηκε το 2013 στην Αθήνα από μια τριμελή ομάδα με ακαδημαϊκό υπόβαθρο στις Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες. Στα πρώτα της βήματα η Inter Alia ήταν μια αυτοχρηματοδοτούμενη πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε σε μια εποχή βαθιάς και πολύπλευρης κρίσης. Ο οργανισμός δημιουργήθηκε με γενικό σκοπό να αναδείξει τις δυνατότητες και να ανταποκριθεί σε προκλήσεις και κενά της Κοινωνίας των Πολιτών, το θεμέλιο μιας ανοιχτής και δημοκρατικής κοινωνίας. Στόχος ήταν, και παραμένει, η δημιουργία “χώρων” που φιλοξενούν και προωθούν την ανταλλαγή γνώσης και εμπειριών και την ανάπτυξη μετασχηματιστικής δράσης των πολιτών σε τοπικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το έργο της Ιnter Alia υλοποιείται μέσα από τρία πεδία:

  • Κριτική και Διερευνητική Μάθηση (Roots School of Critical and Explorative Learning)
  • Συλλογική Παρέμβαση (Heart Civic Intervention Point) και
  • Ανάπτυξη ιδεών και δράσεων μέσα από διάφορες μορφές τέχνης και εκφράσεις πολιτισμού (Bloom Space for Arts and Culture).

Κάτω από αυτούς τους πυλώνες υπάγονται οι δραστηριότητες του φορέα που σχεδιάζονται και υλοποιούνται σύμφωνα με τις στρατηγικές που αναπτύσσονται στους άξονες Πολιτισμός & Τέχνες, Εκπαίδευση, Νεολαία και Πολιτική Συμμετοχή.

Ο οργανισμός υποστηρίζεται και καθοδηγείται από δύο συμβουλευτικά σώματα: τη Συμβουλευτική Επιτροπή (Advisory Board) που αποτελείται από διανοούμενους, καλλιτέχνες και ακαδημαϊκούς από όλο τον κόσμο και το Συμβούλιο Μελών (Council of Members) που απαρτίζεται από άτομα που επιθυμούν να ενισχύσουν τις σχέσεις με τον οργανισμό στη βάση μιας αμοιβαίας δέσμευσης.

Inter Alia στα λατινικά σημαίνει «μεταξύ άλλων». Η οργάνωση βασισμένη σε μια φιλοσοφία συνεργασίας και αμοιβαιότητας εργάζεται για την προώθηση της πολιτικής εκπαίδευσης, του κοινωνικού μετασχηματισμού και της συλλογικής δράσης.


Πληροφορίες:

Τοποθεσία: Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα)
Ημερομηνία: 10 Δεκεμβρίου
Ώρα: 17:00
Είσοδος: Δωρεάν
Η εκδήλωση στο Facebook και τον ιστότοπο.