Η Indya Moore στη δεύτερη σεζόν του «The Sandman»

05/07/2024
από
Μετά από πολύ καιρό αναμονής, το Netflix αποκάλυψε τις νέες προσθήκες στη δεύτερη σεζόν του «The Sandman». Το νέο καστ περιλαμβάνει την πρωταγωνίστρια του «Pose», Indya Moore, η οποία θα υποδυθεί έναν εμβληματικό τρανς χαρακτήρα, τη Wanda Mann.

Ο Neil Gaiman, δημιουργός του πρωτοποριακού κόμικ πάνω στο οποίο βασίζεται η σειρά, είχε ήδη υπαινιχθεί το εύρος του ρόλου της Wanda σε συνέντευξή του λίγο μετά την πρεμιέρα της πρώτης σεζόν 2022. «Η Wanda είναι απολύτως αναπόσπαστο μέρος του σύμπαντος του Sandman και του “A Game of You”», είχε πει τότε. «Κι αν είμαστε αρκετά τυχεροί για να κάνουμε τη 2η σεζόν, η Wanda θα είναι ένας τεράστιος, τεράστιος ρόλος… Θα είναι πολύ διασκεδαστικό να επιλέγουμε υπέροχους τρανς ηθοποιούς».

Τώρα, η 2η σεζόν είναι επίσημα καθ’ οδόν (αν και η ημερομηνία κυκλοφορίας παραμένει μυστήριο), και ξέρουμε ακριβώς ποιος είναι αυτός ο υπέροχος τρανς ηθοποιός. Η Indya Moore υποδύθηκε την Angel Evangelista στο «Pose», έδωσε τη φωνή της στον πρώτο non-binary χαρακτήρα στο «Steven Universe» και έγινε το πρώτο τρανς άτομο που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της αμερικανικής έκδοσης του Elle.

Στις 2 Ιουλίου, το Netflix δημοσίευσε μια ενημέρωση σχετικά με τη δεύτερη σεζόν, η οποία παρέχει κάποιες πληροφορίες για το πώς ακριβώς θα ενταχθεί η Wanda στη δράση. Η σειρά συνολικά ακολουθεί τον Dream (Tom Sturridge), ο οποίος είναι ο Άρχοντας των Ονείρων και ένα από τα επτά κοσμικά όντα που είναι γνωστά ως οι Ατέλειωτοι. Αφού ο Dream δραπετεύει από μια αιχμαλωσία 70 ετών, ξεκινάει ένα ταξίδι για να ξαναχτίσει το βασίλειό του στο βασίλειο των ονείρων.

«Στο επόμενο κεφάλαιο του “The Sandman”, ο Βασιλιάς των Ονείρων θα έρθει αντιμέτωπος – και θα αναμετρηθεί – με τους τρομερούς άρχοντες της Κόλασης, του Asgard, της Faerie και των βασιλείων πέρα από αυτήν», δήλωσε ο showrunner Allan Heinberg σε παρουσίαση της σειράς στο Netflix.

Η Wanda παίζει μεγάλο ρόλο στο πέμπτο κόμικ «A Game of You», το οποίο θα καλύψει η 2η σεζόν. Θα προστεθεί σε μια σειρά από κουήρ χαρακτήρες που παρουσιάστηκαν στην πρώτη σεζόν, όπως το non-binary, Desire (Mason Alexander Park).

Ο Gaiman, ο οποίος έγραψε το «The Sandman» σε μεγάλο βαθμό στις αρχές της δεκαετίας του ’90, έβαλε στόχο να δώσει φωνή στα κόμικς στους κουήρ φίλους του σε μια εποχή που δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου εκπροσώπηση. «Η Wanda ξεκίνησε για μένα το 1988, επειδή είχα τρανς φίλους και δεν τους έβλεπα να αντικατοπτρίζονται στα κόμικς που διάβαζα, οπότε αποφάσισα να δημιουργήσω μια τρανς γυναίκα σε ένα mainstream κόμικ, η πρώτη φορά που συνέβαινε κάτι τέτοιο», είπε.

«Για πάνω από τρεις δεκαετίες, οι άνθρωποι μου έλεγαν ότι αποτελούσε έμπνευση γι’ αυτούς. Είμαι ενθουσιασμένος που, 35 χρόνια μετά, βρίσκεται στην οθόνη σε όλη του τη δόξα».

Ο Gaiman αναγνώρισε επίσης ότι, παρά τις καλές του προθέσεις, υπάρχουν πτυχές των κουήρ χαρακτήρων που δεν έχουν γεράσει καλά. Έχει θέσει την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος ως προτεραιότητα για τη διασκευή του Netflix. «Το μεγαλύτερο αίτημά μου προς τον showrunner του Sandman για όταν φτάσουμε στη σεζόν με το “Game of You” είναι να έχουμε τρανς άνδρες και τρανς γυναίκες στο δωμάτιο των σεναριογράφων», δήλωσε ο Gaiman παλιότερα. «Όχι ως συμβούλους, αλλά ως συγγραφείς».
Δες και αυτό!