Η «εξερεύνηση» των βιβλίων της LGBTQ λογοτεχνίας, μέσα από το Public Book Society

03/03/2020
από

Tο Public παρουσιάζει την πρωτοβουλία Public Book Society, μια αλλιώτικη λέσχη ανάγνωσης που θα «τρέχει» με τις φροντίδες του Βαγγέλη Προβιά, συγγραφέα και εισηγητή σεμιναρίων δημιουργικής γραφής. Από τις 27 Φεβρουαρίου έως και τα μέσα Ιουνίου, οι αναγνώστες, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την LGBTQ λογοτεχνία σε εννέα τρίωρες συναντήσεις στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public στο Σύνταγμα με τη συμμετοχή ανθρώπων του βιβλίου, όπως συγγραφείς, εκδότες και μεταφραστές.

Με την καθοδήγηση του συγγραφέα Βαγγέλη Προβιά, θα διαβαστούν σημαντικά βιβλία της LGBTQ λογοτεχνίας, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν επιπλέον την δυνατότητα, εάν επιθυμούν, να δοκιμαστούν στη συγγραφή ιστοριών, αλλά και την ευκαιρία να συνομιλήσουν με προσκεκλημένους δημιουργούς. Το Public Book Society είναι ανοιχτό, χωρίς περιορισμούς, σε όποιον αγαπά το βιβλίο και επιθυμεί συζητήσει και να παρακολουθήσει την ανάγνωση λογοτεχνικών έργων.

Η δεύτερη συνάντηση του Public Book Society θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Μαρτίου, στις 18:00, στην οποία θα συζητήσουμε τα βιβλία του Εντουάρντ Λουί, «Να τελειώνουμε με τον Εντύ Μπελγκέλ» και «Ιστορία της βίας». Η τρίτη, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, στις 18:00, στην οποία θα συζητήσουμε το βιβλίο «Πλην» του Άντριου Σον Γκριρ.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, με δωρεάν δήλωση συμμετοχής.
Δες και αυτό!