“Το καθήκον της υπεράσπισης έχει όρια, δεν είναι ούτε ανεξέλεγκτο ούτε ανέλεγκτο…”

Την έντονη δυσαρέσκειά του για την στοχοποίηση της δημοσιογράφου Ναταλί Χατζηαντωνίου από τον Αλέξη Κούγια εξέφρασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, τονίζοντας πως δεν είναι το μοναδικό συμβάν, αφού στοχοποίηση δημοσιογράφων υπήρξε και στη δίκη για τον θάνατο του Ζακ.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την στοχοποίηση της συναδέλφου Ναταλί Χατζηαντωνίου από τον συνήγορο του κατηγορουμένου για βιασμό κατά συρροή Δημήτρη Λιγνάδη και, μάλιστα, κατά την εξελισσόμενη διαδικασία στο ακροατήριο του Δικαστηρίου. Το καθήκον της υπεράσπισης έχει όρια, δεν είναι ούτε ανεξέλεγκτο ούτε ανέλεγκτο.

Το φαινόμενο να χαρακτηρίζεται συστηματικά το ρεπορτάζ σκευωρία και οι δημοσιογράφοι σκευωροί δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.

Και δεν είναι μόνο αυτό το συμβάν. Αντίστοιχα, στη δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων επιχείρησαν να στοχοποιήσουν ρεπορτάζ και δημοσιογράφους. Τα φαινόμενα αυτά μας βρίσκουν αντίθετους. Άλλωστε, κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι η Δικαιοσύνη έχει τον τελευταίο λόγο.»