Καθώς όλο και περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ κινούνται προς την απαγόρευση ή τον περιορισμό της φροντίδας που επιβεβαιώνει το φύλο για τρανς νεαρά άτομα, μια νέα μελέτη προσθέτει περισσότερα στοιχεία για να υποστηρίξει αυτό που οι LGBTQ+ υποστηρικτές επισημαίνουν εδώ και χρόνια: Αυτή η φροντίδα σώζει ζωές.

Μια ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι η έναρξη της ορμονικής θεραπείας σχετίζεται με 14,4% μείωση του κινδύνου απόπειρας αυτοκτονίας, εάν η θεραπεία ξεκινούσε μεταξύ 14 και 17 ετών. Αυτό το όφελος ήταν μεγαλύτερο, όταν η θεραπεία ξεκίνησε στην ηλικία των 14 ή 15 ετών.

Η μελέτη, «Ορμονική θεραπεία, κίνδυνος αυτοκτονίας και τρανς νεολαία στις Ηνωμένες Πολιτείες», εμφανίστηκε στο τεύχος Μαΐου του AEA Papers and Proceedings, μια δημοσίευση της Αμερικανικής Οικονομικής Ένωσης. Χρησιμοποιεί δεδομένα από την Έρευνα Τρανς των ΗΠΑ του 2015, τη μεγαλύτερη έρευνα τρανς ατόμων που έχει συλλεχθεί ποτέ, η οποία αποτελείται από περισσότερους από 27.700 ερωτηθέντα άτομα σε όλες τις Η.Π.Α.

«Η επιστήμη μάς δείχνει ότι η φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο μπορεί να σώσει ζωές», δήλωσε ο οικονομολόγος του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης Amherst, Duc Hien Nguyen, συν-συγγραφέας της μελέτης, σε δελτίο τύπου του UMass.

«Σύμφωνα με τα υπάρχοντα επιστημονικά στοιχεία, η έρευνά μας δείχνει ξεκάθαρα ότι ο περιορισμός της πρόσβασης των τρανς νέων στη HRT θα μπορούσε να έχει επιβλαβής, ακόμη και με θανατηφόρες συνέπειες», πρόσθεσε. «Αυτό το εύρημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένης της πρόσφατης αύξησης των απαγορεύσεων σε κρατικό επίπεδο [φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο], πολλές από τις οποίες στοχοποιούν σκόπιμα την τρανς νεολαία».

Η έρευνα δεν βρήκε στατιστικά σημαντική σχέση μεταξύ της ορμονοθεραπείας και του κινδύνου απόπειρας αυτοκτονίας μεταξύ των τρανς ενηλίκων. Ο Nguyen σημειώνει ότι χρειάζεται καλύτερη συλλογή δεδομένων και περισσότερες μελέτες σε αυτόν τον τομέα, αλλά υποθέτει ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι μερικά από τα πιο επίφοβα τρανς άτομα, δυστυχώς, έχουν ήδη αυτοκτονήσει.

Εάν έχετε επηρεαστεί από το περιεχόνεο του άρθρου μπορείτε να κάλεσετε στους παρακάτω αριθμούς:

  • ΛΟΑΤΚΙ+ Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528
  • Γραμμή 1135 του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (24ωρη)
  • Γραμμή 15900 (24ωρη) για την έμφυλη βία
  • Γραμμή 1018 (24ωρη) για την αυτοκτονικότητα