Η Έλενα Ακρίτα απαντά στις ομοφοβικές δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας

1753
Με αφορμή τις ομοφοβικές δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη για την ισότητα στον γάμο, η Έλενα Ακρίτα ζητά την απομάκρυνσή του. 

Συγκεκριμένα, η αρμόδια για τον τομέα Ισότητας και τα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόνισε ότι η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα δεν είναι διατεθειμένη να περιμένει πότε θα είναι έτοιμη η κοινωνία και οι αρμόδιοι υπουργοί και βουλευτές. Συμπληρώνει ότι πλέον ο κακοποιητικός λόγος δεν είναι ανεκτός και ότι τα παιδιά των ΛΟΑΤΚΙ+ οικογενειών πρέπει να έχουν τα ίδια θεμελιώδη δικαιώματα με τα υπόλοιπα παιδιά.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Έλενας Ακρίτα: 

«Οι πρόσφατες τοποθετήσεις του κ. Αντώνη Σαμαρά και του κ. Μάκη Βορίδη για το ζήτημα του γάμου και της τεκνοθεσίας ομόφυλων ζευγαριών δεν έρχονται ως κεραυνός εν αιθρία. Εδώ και χρόνια είναι γνωστό πως το κουστούμι της σύγχρονης ευρωπαϊκής πραγματικότητας και του σεβασμού σε αυτονόητα δικαιώματα στενεύει πολλά από τα κορυφαία και κατά τα άλλα άριστα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

«Η ελληνική κοινωνία και η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα δεν προτίθενται να περιμένουν πότε θα είναι “έτοιμοι” οι κυβερνητικοί βουλευτές κκ Βορίδης και Σαμαράς να αποδεχτούν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι υπόθεση όλων μας και δεν υπόκεινται στην ομοφοβική στάση πολιτικών που χαϊδεύουν τα αυτιά ψηφοφόρων της Ακροδεξιάς.

«Δεν θα ανεχτούμε πλέον έναν άκρως κακοποιητικό λόγο που στιγματίζει ανθρώπους. Τα παιδιά των ΛΟΑΤΚΙ+ οικογενειών έχουν τα ίδια θεμελιώδη δικαιώματα με όλα τα υπόλοιπα παιδιά.

«Η ομόφυλη οικογένεια στην Ελλάδα του 2023, είναι ακόμα νομικά ανυπεράσπιστη. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που ως κυβέρνηση ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης και τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, έχει καταθέσει πρόταση νόμου για την ισότητα στον γάμο και το δικαίωμα τεκνοθεσίας, από τον Ιούνιο του 2022.

«Καλούμε τον Πρωθυπουργό να σταματήσει να κρατά την Ελλάδα στην οπισθοδρομική πλευρά της Ευρώπης και να φέρει άμεσα τη σχετική ρύθμιση προς ψήφιση στη Βουλή.

Για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε προεκλογικά:

“Δεν υπάρχει ο παραμικρός χώρος για αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ρητορική στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας! Και αν ποτέ εκδηλωθεί, έστω και ψήγμα της, δεν θα μείνει ατιμώρητη και θα καταδικαστεί με τον πιο εμφατικό τρόπο”.

Αν εννοεί έστω και λέξη από όσα έλεγε, είναι προφανές ότι ο κ. Βορίδης δεν έχει θέση στην κυβέρνησή του. Ας ακούσει λοιπόν τον κ. Κακλαμάνη, που δήλωσε ότι όποιος υπουργός δεν συντάσσεται με την κυβερνητική πολιτική φεύγει, και ας πράξει τα δέοντα.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα επαληθεύσει όσους πιστεύουν ότι θα είναι για πάντα δέσμιος της σκληρής δεξιάς πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας».