Η εκκλησία της Σκωτίας θα χειροτονεί gay ιερείς που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης

19/05/2015

priest_2837639bΗ Γενική Συνέλευση της Εκκλησίας της Σκωτίας αποφάσισε να επιτρέψει τη χειροτόνηση gay ιερέων που έχουν έχουν συνάψει σύμφωνο κοινής συμβίωσης με τον σύντροφό τους.

Συγκεκριμένα στην ψηφοφορία που έγινε, 309 ιερείς ψήφισαν υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης ενώ 183 ψήφισαν κατά.

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων και από τα 45 πρεσβυτέρια της χώρας, που ψήφισαν υπέρ της αλλαγής με ποσοστό 31 προς 14.

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, σύντομα θα ακολουθήσει και νέα ψηφοφορία ώστε να επιτρέπεται και η χειροτόνηση gay ιερέων που είναι παντρεμένοι με άτομα του ίδιου φύλου.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις από τη συντηρητική μερίδα του κλήρου, οι υποστηρικτές της απόφασης δηλώνουν πως η εκκλησία πρέπει να προσαρμόζεται στους καιρούς και να αναγνωρίζει τις ιδιαιτερότητες των ανθρώπων που την εκπροσωπούν.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!