Η διαφημιστική αφίσα κατά των αμβλώσεων στο μετρό έρχεται κατευθείαν από τον Μεσαίωνα

0
126

Αέρας Μεσαίωνα φυσάει σε διάφορους σταθμούς του μετρό, μετά την τοποθέτηση μια αφίσας που έχει ως στόχο να προπαγανδίσει τον περιορισμό των αμβλώσεων.

Με κεντρικό σύνθημα «διάλεξε τη ζωή», η αφίσα χρησιμοποιείται ακριβώς το ίδιο μήνυμα που είχε τυπωθεί και στο εξώφυλλο της εφημερίδας SportDay στις 29 Δεκεμβρίου.

“Κάντε μωρά που δε θέλετε για να είμαστε περισσότεροι από τους άλλους”

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μυλόπουλο, πρώην πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, αρμόδια για τις διαφημίσεις αυτές είναι η ΣΤΑΣΥ ΑΕ, που διαχειρίζεται και λειτουργεί το δίκτυο.

Όπως ήταν φυσικό η αφίσα προκάλεσε πλήθος αρνητικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το κίνημα κατά των αμβλώσεων «Αφήστε με να ζήσω», που είναι υπεύθυνο για την αφίσα, είχε κάνει αίτημα τον περασμένο Ιούλιο για την καθιέρωση ημέρας για την «προστασία της ζωής του Αγέννητου Παιδιού», το οποίο έγινε δεκτό από την Ιερά Σύνοδο.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!