Η ισχυρή εμφάνιση της BMX freestyler ποδηλάτισσας, Chelsea Wolfe, σε έναν κεντρικό διαγωνισμό αυτήν την εβδομάδα φαίνεται να της εξασφάλισε μια θέση στην Ολυμπιακή Ομάδα των ΗΠΑ.

Chelsea Wolfe
Chelsea Wolfe

Η Wolfe κατέλαβε την πέμπτη θέση στον τελικό του BMX Freestyle Park στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα UCI Urban στο Montpellier της Γαλλίας, τη Δευτέρα 07/06/21.

Η Wolfe αναμένεται να είναι η πρώτη τρανς αθλήτρια, που κέρδισε μια θέση στο roster των ΗΠΑ. Σε δηλώσεις που έκανε στην Karleigh Webb του OutSports, είπε ότι σιγά-σιγά αυξάνεται ο ενθουσιασμένος με την προοπτική του διαγωνισμού, αλλά γνωρίζει επίσης την ιστορική φύση της στιγμής:

«Ειλικρινά είναι μία αργή διαδικασία επεξεργασίας που γίνεται λίγο-λίγο, για το πόσο συναρπαστικό είναι αυτό. Δε νομίζω ότι έχω συνειδητοποιήσει ακόμη πόσο θαυμάσιο και απίστευτο είναι να πραγματοποιήσω αυτό το όνειρο, στο οποίο έχω αφιερώσει τη ζωή μου τα τελευταία πέντε χρόνια.»

Η 28χρονη αθλήτρια από τη Φλόριντα είπε στο Webb ότι φέρνει ένα μήνυμα επικύρωσης με την επιτυχία της, ότι όλες οι ζωές είναι “πολύτιμες και έγκυρες” και ότι όλες/οι/@ έχουν ίσα δικαιώματα.

Εάν η Wolfe επιλεγεί ως αναπληρώτρια, θα συμπεριληφθεί μαζί με την Hannah Roberts και την Perris Benegas στην ομάδα, οι οποίες επί του παρόντος κατατάσσονται στην πρώτη και δεύτερη θέση. Η Roberts κέρδισε τον τίτλο του πρωταθλήματος BMX Freestyle Park τη Δευτέρα, ενώ η πρωταθλήτρια του 2018, Benegas, κατέλαβε την τέταρτη θέση.

Η Roberts παντρεύτηκε τη σύζυγό της νωρίτερα φέτος, δημοσιεύοντάς το στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και λέγοντας ότι «ήταν ευλογημένη [να] ξεκινάει για πάντα» με την Kelsey Miller και ανυπομονούσε για την αγάπη που θα «χτίσουν μαζί.»

Ήταν ένας μακρύς δρόμος για τη Wolfe, αλλά δήλωσε στο Webb ότι ελπίζει ότι οι άνθρωποι μπορούν να βρουν δύναμη στην ταυτότητά τους, ακόμη και στις πιο εχθρικές στιγμές, με τον τρόπο που εκείνη χρησιμοποίησε το μίσος και τις αντιξοότητες για να τροφοδοτήσει την επιθυμία της να είναι όλο και η καλύτερη.

«Αν μπορείς να ζήσεις τη ζωή ανοιχτά ως ο πραγματικός εαυτός σου σε έναν κόσμο τόσο εχθρικό για την ύπαρξή σου, τότε έχεις ήδη τη δύναμη ενός πρωταθλητή», είπε η Wolfe.