Η απίστευτη απάντηση της Greta Thunberg στον Donald Trump

06/11/2020
από
Greta Thunberg

Σε μια απάντηση που άργησε να έρθει, αλλά έφτασε την πιο κατάλληλη στιγμή, η  Greta Thunberg απαντά στην επίθεση που της είχε ο Donald Trump κάνει το 2019 με το ίδιο νόμισμα.

Λίγες μέρες μετά τις προεδρικές εκλογές των Η.Π.Α. του 2020 (3 Νοεμβρίου), και ακόμη περίμενε τις τελικές μετρήσεις σε βασικές Πολιτείας, ο Donald Trump είχε δηλώσει ψευδώς τη νίκη του, κάτι που συνεχίζει να κάνει βέβαια. Τότε, μέσω του Twitter για να προκαλέσει φόβος για δόλια ψηφοφορία, ζητούσε επίμονα για «διακοπή της καταμέτρησης» και τη «διακοπή της απάτη» . Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα παραπλανητικά tweets έγιναν γρήγορα δημοφιλή, με κόσμο να συγκεντρώνεται έξω – και σε ορισμένες περιπτώσεις να προσπαθεί να εισβάλει – από κέντρα καταμέτρησης ψήφων πριν από το τελικό αποτέλεσμα.

Ενώ η ανταπόκριση στους ισχυρισμούς του Trump στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μια ανησυχητική εξέλιξη, καθώς συνεχίζονται οι εκλογές, η Greta Thunberg έδωσε μια δική της απάντηση και δε θα μπορούσε να είναι πιο τέλεια.

Επανεξετάζοντας το απελπισμένο tweet του Trump “stop the count” (σταματήστε την καταμέτρηση), η έφηβη ακτιβίστρια για το κλίμα έγραψε:

«Τόσο γελοίο. Ο Trump πρέπει να δουλέψει για το πρόβλημα της οργής του, και μετά να πάει σε μια καλή ντεμοντέ ταινία με έναν φίλο! Χαλάρωσε Donald, χαλάρωσε!”

Σε περίπτωση που δεν το πιάνετε, η απάντηση της Thunberg είναι τα ίδια τα λόγια του Trump προς την ίδια, όταν της είχε επιτεθεί το 2019, όταν εκείνη διακρίθηκε ως TIME’s Person of the Year με ένα σχεδόν ίδιο tweet. Περιττό να πούμε, ότι άξιζε την αναμονή.

Έχοντας επανειλημμένα ζητήσει από τους παγκόσμιους ηγέτες να κάνουν καλύτερη δουλειά για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης από την πρώτη σχολική απεργία της το 2018, η Thunberg συγκρούστηκε με τον Trump σε πολλές περιπτώσεις.

Ο Joe Biden, από την άλλη πλευρά, επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι η κυβέρνησή του θα επανέλθει στη Συμφωνία για το Κλίμα του Παρισιού, την οποία η Greta Thunberg υποστηρίζει εδώ και πολύ καιρό (αν και έχει επίσης επικρίνει τη χώρα καταγωγής της τη Σουηδία, καθώς και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την αδυναμία της στους στόχους που θέτει).
Δες και αυτό!