Η αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοθεσία συμβάλλει στην αύξηση των ΛΟΑΤΚΙ+ υποψηφίων στις ΗΠΑ

0
3
Φέτος, οι ΗΠΑ εισήγαγαν μια πληθώρα αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχεδίων και συγκεκριμένα κάνοντας ακόμα μεγαλύτερη επίθεση στα τρανς δικαιώματα. Ενώ αυτά τα νομοσχέδια και οι πολιτικές είχαν εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις – από την κατακόρυφη πτώση της ψυχικής υγείας μέχρι την αύξηση των εντάσεων στην κοινότητα – είχε ένα μάλλον απροσδόκητο αποτέλεσμα: την αύξηση των τρανς και non-binary πολιτικών υποψηφίων.

Μια νέα μελέτη που διεξήχθη από τη ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδα The Victory Institute και το Πανεπιστήμιο Loyola Marymount διαπίστωσε ότι περισσότερα τρανς, non-binary, gender non-conforming και genderqueer άτομα έβαλαν υποψηφιότητα ως αντίδραση στα νομοσχέδια κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων – είτε διεκδικώντας μια θέση στο τοπικό σχολικό συμβούλιο είτε τη θέση του κυβερνήτη της πολιτείας.

Η μελέτη, στην οποία συμμετείχαν λίγο λιγότεροι από 500 ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτικοί υποψήφιοι των τελευταίων πέντε ετών, εξερεύνησε τι έκανε τα άτομα να θέσουν υποψηφιότητα.

Η πλειονότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ υποψηφίων (79,3%) δήλωσε ότι το βασικό κίνητρό τους ήταν να κάνουν μια αλλαγή στην τοπική τους κοινότητα. Εν τω μεταξύ, λίγο κάτω από τους μισούς υποψηφίους (45,8%) δήλωσαν ότι το κυριότερο κίνητρό τους ήταν να αυξήσουν τη ΛΟΑΤΚΙ+ εκπροσώπηση σε εκλεγμένα αξιώματα.

Όμως, το 14,3% των τρανς γυναικών και το 10,3% των genderqueer / non-binary ατόμων, δήλωσαν ότι το πιο ισχυρό κίνητρο για να θέσουν υποψηφιότητα ήταν η αύξηση της αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοθεσίας. Αυτό σχετίζεται και με την έντονη στοχοποίηση των τρανς δικαιωμάτων, όπως η απαγόρευση του gender-affirming care σε ορισμένες περιπτώσεις.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το 79,6% των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων φοβούνται να θέσουν υποψηφιότητα λόγω αυξημένης πιθανότητας παρενόχλησης ή επιθέσεων (κυρίως οι τρανς γυναίκες και τα non-binary άτομα).

Όμως, παρά τους φόβους αυτούς, περισσότερες από έξι στις 10 τρανς γυναίκες (64,3%) και genderqueer υποψήφια (64,7%) ανέφεραν ότι οι ψηφοφόροι ήταν πιθανότερο να τους υποστηρίξουν λόγω της ταυτότητας φύλου τους.

Και καθώς καθημερινά ψηφίζονται όλο και περισσότερα νομοσχέδια κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων σε όλες τις ΗΠΑ, οι υποψήφιοι αυτοί θα χρειαστούν όλη την υποστήριξη που μπορούν να πάρουν. Και παρά τις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα κατά την υποψηφιότητά τους, ένας μεγάλος αριθμός κουήρ ατόμων έχει θέσει υποψηφιότητα – και έχει κερδίσει. Μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια, υπήρξε 68% αύξηση της ΛΟΑΤΚΙ+ εκπροσώπησης σε εκλεγμένες θέσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.