Η Annette Bening στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα στους αντί-τρανς πολιτικούς

49
Η ηθοποιός Annette Bening προειδοποίησε δημόσια τους αντί-τρανς πολιτικούς: «Δεν θέλετε να κάνετε αυτή τη μαμά να θυμώσει».  

Η ηθοποιός, που θα πρωταγωνιστήσει και στην επερχόμενη κουήρ ταινία Nyad, είναι μητέρα ενός τρανς αγοριού, του Stephen Ira, καθώς και άλλων τριών παιδιών.  Σε λόγο που έβγαλε μετά την αποδοχή ενός ΛΟΑΤΚΙ+ βραβείου (Advocate Award) – λόγω της προσπάθειας της να υποστηρίξει τους κουήρ μαθητές στις ΗΠΑ – αποφάσισε να στείλει ένα μήνυμα στους αντί-τρανς πολιτικούς.

«Δεν θέλετε να κάνετε αυτή τη μαμά να θυμώσει», είπε, απευθύνοντας την απειλή της στους πολιτικούς που ευθύνονται για τα πολλαπλά αντί-τρανς νομοσχέδια σε όλες τις ΗΠΑ.

«Σε όλη μου σχεδόν τη καριέρα, έχω υπάρξει ένας χαμηλών τόνων άνθρωπος, αλλά τα τελευταία χρόνια, έχω αλλάξει γνώμη», είπε η τέσσερις φορές υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός.

«Ένιωσα ότι έχω την ευθύνη να μιλήσει για την τρανσφοβία που έχει εισβάλει στην κυβέρνηση μας, είτε σε τοπικό είτε ομοσπονδιακό επίπεδο. Είναι πληγωτικό. Και χρησιμοποιείται ως εργαλείο από την ακροδεξιά για να συσπειρώσει τη βάση της και να συγκεντρώσει τις ψήφους της».

Η Bening συνέχισε αναφερόμενη σε μια ιστορία για μια φίλη που, όπως και η ίδια, έχει ένα τρανς παιδί, αλλά ζούσε στο Τέξας, όπου οι νόμοι που στοχεύουν τα ανήλικα τρανς άτομα, είναι ιδιαίτερα σκληροί.

«Φανταστείτε να σας απαγγέλλονται ποινικές κατηγορίες ή να σας αναφέρουν στις υπηρεσίες προστασίας παιδιών, επειδή απλώς προσπαθείτε να κάνετε το καλύτερο για το παιδί σας», είπε, αναφερόμενη στην απαγόρευση του κυβερνήτη του Τέξας Greg Abbott για την παροχή φροντίδας που επιβεβαιώνει το φύλο των τρανς νέων, την οποία έχει παρομοιάσει δημοσίως με παιδική κακοποίηση.

«Έφτασε σε σημείο να δίνει στο παιδί της ένα ανώνυμο κινητό τηλέφωνο και οδηγίες που έπρεπε να ακολουθήσει σε περίπτωση που οι υπηρεσίες παιδικής προστασίας ερχόντουσαν στο σχολείο της για να την ανακρίνουν, κάτι που τους επιτρεπόταν να κάνουν χωρίς την παρουσία των γονέων», μοιράστηκε η Bening.

Τελικά, λέει η ηθοποιός, η φίλη της δεν είχε άλλη επιλογή από το να μετακομίσει με την οικογένειά της στην Καλιφόρνια, όπου οι νόμοι είναι πιο ελαστικοί προς τα ανήλικα τρανς άτομα.

Η Bening περιέγραψε την ανώνυμη φίλη της ως «πολιτικό πρόσφυγα μέσα στην ίδια μας τη χώρα».

«Σκεφτείτε λίγο αυτή τη στιγμή. Η κυβέρνηση δεν οφείλει να μπαίνει ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά, όταν πρόκειται για ιδιωτικά ζητήματα όπως αυτό», είπε.

Η ηθοποιός ενθάρρυνε το ακροατήριο ώστε να συνεχίσει να διαδίδει την κουήρ χαρά και να χρησιμοποιεί την ψήφο του ως μέσο αντεπίθεσης.