Η Amazon Canada αναδεικνύει τους ΛΟΑΤΚΙ+ καλλιτέχνες

66
Για να γιορτάσει το Pride στον Καναδά, η Amazon δείχνει την αλληλεγγύη της στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, προβάλλοντας τα κουήρ εργαζόμενα άτομα και τις ομάδες της κοινότητας σε όλη τη χώρα.

Κατά τη διάρκεια του Ιουνίου, η εταιρεία, μαζί με το δίκτυο ΛΟΑΤΚΙ+ εργαζομένων της, το Glamazon, χρηματοδότησε έναν διαγωνισμό τέχνης με έργα από ΛΟΑΤΚΙ+ εργαζόμενους σε όλη τη χώρα.

Τα έργα επιλεγμένων καλλιτεχνών εκτέθηκαν στο άρμα της Amazon Canada κατά τη διάρκεια της παρέλασης του Toronto Pride τον Ιούνιο – κάτι που θα επαναληφθεί κατά τη διάρκεια του Montréal Pride. Επιπλέον, τα έργα παρουσιάστηκαν σε γκαλερί μαζί με άλλα έργα ΛΟΑΤΚΙ+ καλλιτεχνών που επιμελήθηκε η Oleos & Canvas.

Οι φετινοί συμμετέχοντες αναδεικνύουν όλους τους τρόπους με τους οποίους το Pride τους επιτρέπει να αγκαλιάσουν την ταυτότητά τους, να απελευθερωθούν από τις κοινωνικές προσδοκίες και νόρμες, να βρουν την κοινότητα και να ανακαλύψουν τα πιο αυθεντικά μέσα αυτοέκφρασης.

Σχολιάζοντας τις ΛΟΑΤΚΙ+ πρωτοβουλίες της εταιρείας, ο Derek Hooey, πρόεδρος της Glamazon, δηλώνει στο PinkNews: “Η Amazon μου έδωσε τη μοναδική ευκαιρία να βοηθήσω στη διαμόρφωση του τρόπου με τον οποίο γιορτάζουμε τους κουήρ εργαζόμενους όχι μόνο κατά τη διάρκεια του Pride, αλλά όλο το χρόνο”.

“Ο προγραμματισμός μας #ProudToBe για το 2023 συμπυκνώνει το πώς αισθανόμαστε, ότι η αυθεντικότητα των εργαζομένων μας υπαγορεύει τον τρόπο λειτουργίας μας”.

Για την Caixin Fan, η οποία εργάζεται στην εταιρεία εδώ και δύο χρόνια, η νικητήρια αυτοπροσωπογραφία της είναι μια αναπαράσταση του ταξιδιού της αυτοαναστοχασμού και της υιοθέτησης της αυθεντικότητάς της.

“Είμαι περήφανη που είμαι μια Κινέζα bisexual γυναίκα και αφιερώνω αυτό το ταξίδι για να επικεντρωθώ στην προσωπική μου ανάπτυξη και εξέλιξη”.

Ο Adam Dwyer, ο άλλος νικητής καλλιτέχνης, χρησιμοποίησε τη δική του εμπειρία της ανακάλυψης της ταυτότητάς του ως έμπνευση.

“Η άκαμπτη δομή της παλιάς σημαίας του Pride έμοιαζε πολύ περιοριστική. Πολλοί άνθρωποι δεν εμπίπτουν στην παραδοσιακή έννοια του κουήρ, αλλά εξακολουθούν να αναγνωρίζονται ως κουήρ επειδή δεν ταιριάζουν στη στερεοτυπική ετεροκανονική νόρμα”.

Η πρωτοβουλία της Amazon Canada για το Pride είναι κάτι περισσότερο από απλή τέχνη

Η δέσμευση της Amazon προς τους ΛΟΑΤΚΙ+ υπαλλήλους της και την ευρύτερη κοινότητα υπερβαίνει τις εκθέσεις τέχνης και τα άρματα στις παρελάσεις υπερηφάνειας και φτάνει μέχρι την ευθεία φιλανθρωπία.

Η εταιρία υποστήριξε το Pride Toronto συσκευάζοντας 6.000 κουτιά με δωρεά ειδών για ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο στην ευρύτερη περιοχή του Τορόντο. Η Amazon Canada έχει επίσης πραγματοποιήσει φιλανθρωπικές συνεισφορές σε χιλιάδες άτομα σε κοινοτικά κέντρα σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης μιας δωρεάς 5.000 δολαρίων (3.915 λιρών) στο Centre communautaire LGBTQ+ de Montréal μαζί με άδειες για την προβολή περιεχομένου του Prime Video για τις βραδιές κουήρ ταινιών τους για ένα έτος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια περιόδου του Pride, η Amazon Canada συμμετείχε σε τοπικά φεστιβάλ και παρελάσεις Pride σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του επερχόμενου Pride στο Μοντρεάλ, το οποίο διαρκεί έως τις 13 Αυγούστου.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία δήλωσε ότι είναι “υπερήφανος υποστηρικτής της ομάδας πόρων των εργαζομένων της, Glamazon, η οποία βοηθά την Amazon να είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να εργαστεί κάποιο, εκπαιδεύοντας και ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για την 2SLGBTQ+ κοινότητα και τις ευκαιρίες”.

Το Καναδέζικο τμήμα του παγκόσμιου δικτύου της Glamazon συμμετέχει στην καθοδήγηση κουήρ συναδέλφων και συμμάχων σε περισσότερους από 40.000 υπαλλήλους στη χώρα γύρω από όλα τα θέματα της διαφορετικότητας και της ένταξης. Αυτή η πολύτιμη ομάδα πόρων εργαζομένων (ERG) υπάρχει εδώ και πάνω από μια δεκαετία και διαδραματίζει επίσης καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών διαφορετικότητας και ένταξης της εταιρείας.

“Η Amazon και το δίκτυο Glamazon μπορούν να δημιουργήσουν ένα συμπεριληπτικό εργασιακό περιβάλλον, όπου οι εργαζόμενοι ενθαρρύνονται να είναι ο αυθεντικός τους εαυτός”, λέει ο Dwyer.

Η Fan συμφωνεί και πιστεύει επίσης ότι ο όμιλος Glamazon εργάζεται ενεργά για να βοηθήσει στην παροχή ευκαιριών στους ΛΟΑΤΚΙ+ υπαλλήλους για επαγγελματική ανάπτυξη και εξέλιξη.

“Δημιουργούν ένα περιβάλλον που μου επιτρέπει να αναπτύσσω δεξιότητες που υποστηρίζουν την προσωπική μου εξέλιξη. Αυτές οι δεξιότητες είναι εφ’ όρου ζωής που μπορώ να χρησιμοποιήσω στην Amazon και στο μέλλον μου γενικότερα”.