«Η αγάπη νικάει»: Ένας λεσβιακός γάμος στον Δήμο Αθηναίων

08/03/2024
από
Screenshot / Reuters
Έναν από τους πρώτους λεσβιακούς γάμους στην Ελλάδα μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου, κατέγραψε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, με το ζευγάρι να δηλώνει ότι στο τέλος «η αγάπη νικάει».

Την Δανάη Δεληγεώργη με την Αλεξία Μπεζίκη πάντρεψε ο δήμαρχος του Δήμου Αθηναίων, Χάρης Δούκας σε μια χαμηλών τόνων τελετή, παρουσία δεκάδων φίλων κι συγγενών. Όπως αναφέρει το Reuters, η αίθουσα ξέσπασε σε χειροκροτήματα όταν το ζευγάρι αντάλλαξε τους όρκους του και αγκαλιάστηκε, με την Δανάη Δεληγεώργη να είναι εμφανώς συγκινημένη.

Η ίδια έκανε πρόταση γάμου στη σύζυγό της το 2022, όταν η ισότητα στον γάμο δεν ήταν ακόμα νόμος του κράτους. Τον προηγούμενο μήνα, καλωσόρισαν στον κόσμο και το παιδί τους, του οποίου όμως επίσημη κηδεμόνας ήταν ακόμα μόνο η Αλεξία Μπεζίκη.

«Δεν ξέρω αν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψω αυτά που νιώθω», δήλωσε η Δεληγεώργη μετά την τελετή, με την Μπεζίκη να προσθέτει ότι νιώθει «ανακούφιση, δικαίωση και χαρά».

Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, σημείωσε ότι ο συγκεκριμένος νόμος σηματοδοτεί την εξέλιξη.

«Είναι καθήκον μας να εξασφαλίζουμε ότι κάθε πολίτης της Αθήνας έχει την ελευθερία και το δικαίωμα να ζει και να αγαπάει με τον τρόπο που επιθυμεί», είπε συγκεκριμένα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο μετά την τελετή.
Δες και αυτό!