Η αφίσα που κοσμεί τη Γέφυρα του Λονδίνου

15/11/2014

βετερρ_1Το έργο των Colen και Linzy (Sweet Liberty) εκτίθεται στη Γέφυρα του Λονδίνου μέχρι τις 20 Νοεμβρίου. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη φωτογραφία, σε μέγεθος διαφημιστικής γιγαντοαφίσας, που αναρτήθηκε με σκοπό να “ταρακουνήσει” τις ηθικές συμβάσεις, και να επιστήσει την προσοχή στο φαινόμενο της καταπίεσης και του κοινωνικού ρατσισμού.

Η γιγαντοαφίσα απεικονίζει τους δύο καλλιτέχνες να φιλιούνται γυμνοί μπορστά από το άγαλμα της Ελευθερίας.

“Είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας να αγαπάμε χωρίς να δεχόμαστε το βάρος του ρατσισμού που ιστορικά χώριζε και χωρίζει ακόμα τους ανθρώπους σε αντίπαλα στρατόπεδα”, λένε οι αμερικανοί καλλιτέχνες.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!