Ο τραγουδιστής Ricky Martin δέχτηκε πρόσφατα λεκτικές επιθέσεις από θρησκευτικούς ηγέτες στον τόπο γεννήσεως, το Puerto Rico.

«Το να ενθαρρύνει την ομοφυλοφιλία ή τη σεξουαλική επιπολαιότητα μεταξύ των νέων μας είναι βεβαίως ανήθικο, από οπουδήποτε και να προέρχεται » ,δήλωσε στην Primera Hora, ο καρδινάλιος  Luis Aponte Martinez ( φωτογραφία δεξιά ) .

«Παρακαλώ, χάριν των παιδιών, για τα οποία φαντάζομαι θέλετε το καλύτερο, προσπαθείτε να θέσετε ένα παράδειγμα στους νέους μας των μεγάλων αξιών που όλοι μοιραζόμαστε, εκτός από το σεξ.»“

Τα σχόλια ήρθαν λίγες εβδομάδες μετά από τα σχόλια του Wanda Rolon, ένας πάστορας της εκκλησίας του Puerto Rico, ο οποίος αποκάλεσε τον Ricky Martin  ως πρόσωπο «ο οποίος θέλει να πάρει τους ανθρώπους στην κόλαση» .

Αργότερα, ο πάστορας για να εξηγήσει τη θέση στους δημοσιογράφους, σύγκρινε τους ομοφυλόφιλους με τους τοξικομανείς και τους αλκοολικούς. «Συνεχίζουν να είναι γιοι, αδελφοί και ξάδελφοι. Έχουν υπάρξει πάντα, αλλά το να δοξάσουμε αυτήν την συμπεριφορά – όχι»

Ο Ricky Martin απάντησε στα σχόλια σε μια πρόσφατη συναυλία του, λέγοντας στο ακροατήριο, «Αυτό το οποίο θέλω  για την πατρίδα μου είναι να είναι μια χώρα χωρίς προκαταλήψεις . Τίποτα περισσότερο,  τίποτα λιγότερο. »

Εμείς πάντως “ψηφίζουμε” Ricky Martin.

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]