Η Υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α Hillary Rodham Clinton εξέδωσε ανακοίνωση με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά της Ομοφοβίας.

Σε κάθε μέρος του πλανήτη, άνδρες και οι γυναίκες διώκονται και δέχονται επιθέσεις λόγω των ατόμων που αγαπούν. Η ομοφοβία, η τρανσφοβία και η βάναυση εχθρότητα που συνδέεται μαζί τους  οφείλεται συχνά σε μια έλλειψη κατανόησης αυτού που σημαίνει πραγματικά του να είσαι λεσβία, ομοφυλόφιλος, αμφισεξουαλικός ή διαφυλικός ( ΛΟΑΔ ). Έτσι για να καταπολεμήσουμε αυτό το φοβερό μαστίγιο και να σπάσουμε τον κύκλο του φόβου και της βίας, πρέπει να εργαστούμε μαζί για να βελτιώσουμε την εκπαίδευση και να υποστηρίξουμε εκείνους που στέκονται ενάντια στους νόμους που ποινικοποιούν την αγάπη και προωθούν το μίσος. Με την ευκαιρία  της διεθνούς ημέρας ενάντια στην Ομοφοβία και την Τρανσφοβία της 17ης Μαΐου, ας εντείνουμε τις προσπάθειές μας.

Εξ ονόματος του Προέδρου Obama και του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών, είμαι υπερήφανή  να επιβεβαιώνω την υποστήριξή μας προς τις ΛΟΑΔ κοινότητες,  στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, και την απάιτηση μας να δωθεί ένα τέλος στη διάκριση και μεταχείριση των ΛΟΑΔ προσώπων  οπουδήποτε αυτή εμφανίζεται. Είτε με την υποστήριξη των ΛΟΑΔ συνηγόρων που παρελαύνουν στο Βελιγράδι, την προσπάθεια στα Ηνωμένα Έθνη να προστατέψουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα των ΛΟΑΔ προσώπων , είτε  καταδικάζοντας έναν χυδαίο  υπό εξέταση νόμο στην Ουγκάντα, είμαστε δεσμευμένοι στους φίλους και τους συμμάχους μας σε κάθε περιοχή του κόσμου που παλεύουν για την ισότητα και τη δικαιοσύνη. Αυτές δεν είναι δυτικές έννοιες αυτά είναι τα καθολικά ανθρώπινα δικαιώματα.
Παρά τη σκληρή δουλειά, υπάρχουν περισσότερα που πρέπει να γίνουν για να σταματήσει η παλίρροια της ανισότητας και της διάκρισης ενάντια στην ΛΟΑΔ κοινότητα. Εάν είστε  Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά και Διαφυλικά άτομα πρέπει να γνωρίζετε  ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται δίπλα σας και είμαστε ακίνητοι στη δέσμευσή μας για το τελείωμα αυτού του κύκλος του μίσους.
 

Πηγή : US Departement of State

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]