Ο Liam Hemsworth δεν πιστεύει ότι η “ισότητα των γάμων πρέπει να καταλήγει σε ψηφοφορία” και προτρέπει όλους να ψηφίσουν ναι.

Ο ηθοποιός Liam Hemsworth πρόσφατα πήρε θέση μέσω του Instagram σχετικά με την επερχόμενη ψηφοφορία της Αυστραλίας για την ισότητα των γάμων.

Η χώρα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πλήρη εξέλιξη της ταχυδρομικής δημοσκοπικής έρευνας. Οι υπάλληλοι απέστειλαν ψηφοδέλτια στις 12 Σεπτεμβρίου και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 15 Νοεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, ο κόσμος πολώνεται για τις δύο πλευρές, μερικές φορές με σοβαρές συνέπειες.

Ωστόσο, ο Hemsworth ανέβασε απλά στο Instagram τη θέση του για την υποστήριξη της ισότητας των γάμων. Ανέβασε μία εικόνα της Αυστραλίας στα χρώματα του ουράνιου τόξου κι έγραψε:

“Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο ομόφυλος γάμος πρέπει να καταλήξει σε ψηφοφορία. Πιστεύω ότι είναι ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ για να μπορέσει να παντρευτεί ένας άνθρωπος το άτομο που αγαπά, ανεξάρτητα από το φύλο. Για όλους τους Αυστραλούς που ενδιαφέρονται για την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα παρακαλώ πείτε ΝΑΙ στον ομόφυλο γάμο. Ας μην είμαστε ανόητοι σ ‘αυτό. Ψηφίστε ΝΑΙ για τον γάμο των ατόμων του ίδιου φύλου στην Αυστραλία.” 

Ο Hemsworth κι η αρραβωνιαστικιά του Miley Cyrus είναι ανοιχτά υποστηρικτές της LGBTI κοινότητας. Μάλιστα, η Cyrus αποκάλυψε ότι δεν αρέσει στον Hemsworth να τον αποκαλούν “straight dude” .

Η θέση του Hemsworth έρχεται αμέσως μετά τη δημοσκόπηση της Guardian ότι η υποστήριξη για την ισότητα των γάμων μειώθηκε κατά 4%.