Η πολυαναμενόμενη, νέα ταινία “Hellraiser” του Hulu κυκλοφόρησε, παίρνοντας έμπνευση από την ομώνυμη ταινία του 1987 του Clive Barker, καθώς και τη νουβέλα του “The Hellbound Heart”, είναι ακριβώς το είδος της σύγχρονης, κουήρ, συμπεριληπτικής αφήγησης, που ελπίζουμε ότι το είδος τρόμου συνεχίζει να δημιουργεί περισσότερο!

Το Out είχε την ευκαιρία να μιλήσει με την Jamie Clayton (την αγαπημένη Nomi από το Sense8), που έγινε η πρώτη τρανς ηθοποιός που ενσάρκωσε τον κακό Cenboite με το όνομα Pinhead, και με τον σκηνοθέτη David Bruckner.

«Πολλές συζητήσεις με τον David για το ποιες ήταν οι προθέσεις του “The Priest” και γιατί έκανε αυτό που έκανε, και τι θα σκεφτόταν, ή θα ένιωθε ανά πάσα στιγμή», είπε η Clayton, για να κάνει τον χαρακτήρα του Pinhead, έναν από τους πιο εμβληματικούς ρόλους τρόμου, δικό της. «Ο David ήταν πραγματικά γενναιόδωρος με τον χρόνο που αφιέρωσε, από τον οποίο δεν είχε καθόλου, γιατί δούλευε κάθε μέρα.»

«Προγραμμάτισε πολλές συναντήσεις μαζί μου μέσω του zoom, για να μπορούμε να μιλήσουμε για τις σκηνές, καθώς τις γυρίζαμε, και να τις αναλύουμε γραμμή-γραμμή. Και μετά το μακιγιάζ, φυσικά, βοήθησε. Το να “μπω” στο μακιγιάζ και το κοστούμι και τα πάντα. Στη συνέχεια, μόλις έμπαινα στο σετ, πραγματικά ζούσα στο “The Priest”, με ένα πηγάδι με συναισθήματα και αισθησιασμό και λύπη και όλα αυτά. Είχαμε στιγμές που μπορούσαμε να παίξουμε στο σετ με διαφορετικές λήψεις, κάνοντας εντελώς διαφορετικά πράγματα, για να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι γράφει στην οθόνη, και τι πίστευαν ότι φαινόταν όμορφο και τρομακτικό ταυτόχρονα. Δεν υπήρχε η δυνατότητα κίνησης, ενώ τα μάτια μου ήταν εντελώς καλυμμένα. Ευτυχώς, είχα έναν απίστευτο σκηνοθέτη να με κρατάει από το χέρι και να με καθοδηγεί σε όλη τη διαδρομή, και φτάσαμε εκεί μαζί».

«Κοιτάς πίσω, σε εκείνη τη χρονική περίοδο, που υπήρχαν περιορισμοί, όσον αφορά την αναπαράσταση, και το ποιος θα μπορούσε να υποδυθεί τι», λέει ο Bruckner, όταν ρωτήθηκε για τον φόρο τιμής στην κουήρ κληρονομιά της αρχικής ταινίας της δεκαετίας του ’80. “Μερικά από αυτά ήταν πολύ κωδικοποιημένα στην αφήγηση με διαφορετικούς τρόπους. Νομίζω ότι μας φαινόταν πολύ προφανές, όταν ασχολούμαστε μ’ αυτό, ότι θα ήμασταν πραγματικά πολύ ανοιχτοί όσον αφορά το casting, αλλά όχι μόνο αυτό, αλλά και με τα άτομα που θα συνεργαστούμε πίσω από τις κάμερες, και ότι θα χάναμε πραγματικά, αν δεν συμπεριλάβαμε όλα τα άτομα σε μια ταινία “Hellraiser.” Κάναμε το καλύτερο δυνατό και ελπίζω ότι θα έχει απήχηση στο κοινό κατά κάποιο τρόπο όλη αυτή η προσπάθεια, και ότι θα αποτυπωθεί αυτή η παρουσία και στην ταινία.”

Το Hellraiser μεταδίδεται τώρα στο Hulu.