Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Southwest πρωτοπορεί με το πρόγραμμα ανταμοιβής συχνών επιβατών.

Οι επιβάτες, μέλη του Rapid Rewards, μπορούν να πληρώσουν με μίλια τα οποία έχουν συγκεντρώσει για οποιαδήποτε θέση. Σε αντίθεση στις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες οι θέσεις που δίνονται δωρεάν με ανταλλαγή μιλίων είναι περιορισμένες.

Επιπλέον, οι επιβάτες μπορούν να έχουν δωρεάν θέση ( ανάλογα με τα μίλια που έχουν συγκεντρώσει ) για όλο το χρόνο και όχι μόνο για συγκεκριμένες περιόδους όπως κάνουν οι περισσότερες αεροπορικές.

Και εδώ είναι η μεγάλη καινοτομία. Τα μίλια τα οποία συγκεντρώνει ένας επιβάτης δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Σε αντίθεση στο μεγαλύτερο μέρος των αεροπορικών εταιρειών τα μίλια λήγουν μετά από 12 με 24 μήνες.  

Μια ακόμη καινοτομία, είναι ο τρόπος με τον οποίο δίνονται τα μίλια στα μέλη του Rapid Rewards.  Για κάθε δολλάριο που ξοδέυει κάποιος λαμβάνει και αντίστοιχα μίλια. Και αυτό όχι δεν ισχύει μόνο για τα μίλια που κερδίζει κάποιος στην αεροπορική εταιρεία αλλά και σε όλο το δίκτυο συνεργατών της ( ξενοδοχεία, ενοικίαση οχημάτων κτλ )

Επιτέλους μια αεροπορική εταιρεία επιλέγει να προσφέρει πραγματικά προνόμια στους επιβάτες της και ένα παράδειγμα το οποίο όλες οι αεροπορικές θα έπρεπε να ακολουθήσουν.

Η Southwest πετάει κυρίως στο εσωτερικό των ΗΠΑ, σε 72 προορισμούς σε 37 πολιτείες. Από το 2011 και με τη θυγατρική της AirTran Airways, πετάει και στο Μεξικό και την Καραϊβική.

Για πληροφορίες και κρατήσεις : www.southwest.com 

 
 
Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]