ΗΒΗ ΑΔΑΜΟΥ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ – Η Ήβη Αδάμου επιλέχθηκε από το ΡΙΚ να παρουσιάσει το μαραθώνιο της Κυπριακής επιλογής για τον 60ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα γίνει στις 19, 21 και 23 Μαϊου στη Βιέννη της Αυστρίας. Σύμφωνα με το ΡΙΚ ο τηλεοπτικός μαραθώνιος θα ξεκινήσει 7 Δεκεμβρίου με εβδομαδιαίες προβολές των ακροάσεων και των μαγνητοσκοπημένων προκριματικών ενώ 1η Φεβρουαρίου θα γίνει στο στούντιο της Λευκωσίας ο τελικός.

Την επιτροπή του μαραθώνιου αυτού θα αποτελούν οι: Έλενα Πατρόκλου (εκπρόσωπος της Κύπρου το 1991), ο Άλεξ Παναγή (εκπρόσωπος της Κύπρου το 1995, 2000), ο Τάσος Τρύφωνος (τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός παραγωγός) και η Δέσποινα Ολυμπίου (εκπρόσωπος της Κύπρου το 2013).

Η πρώτη φάση θα περιλαμβάνει τη μετάδοση των ακροάσεων των 60 προκριθέντων συμμετοχών που ανακοίνωσε χθες το ΡΙΚ. 20 θα προκριθούν στην 2η φάση με τη σύμφωνη γνώμη 3/4 της επιτροπής καθώς θα παρουσιάζουν a-capella, ένα οποιοδήποτε κομμάτι από την ιστορία της Eurovision επιθυμούν. Στη δευτερη φάση οι 20 διαγωνιζόμενοι θα διαγωνιστούν σε σχηματισμό ζευγαριού και θα τραγουδήσουν 60-90 δευτερόλεπτα από τη συμμετοχή τους. Στην 3η φάση οι 10 προκριθέντες θα δώσουν συνέντευξη σε δημοσιογράφους, θα ερμηνεύσουν ένα τραγούδι της επιλογής τους από τη Eurovision με τη συνοδεία πιάνου. Από την 3η φάση 6 θα προκριθούν στον τελικό όπου κοινό και επιτροπή θα αποφασίσουν τον εκπρόσωπο της χώρας στη Βιέννη για τη Eurovision 2015.