Γυναικοκτονία: 39χρονη γυναίκα δολοφονήθηκε από τον σύζυγο της στη Χαλκιδική

0
73
Μία ακόμη γυναικοκτονία για το 2023 σημειώθηκε στη Χαλκιδική. Η 39χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή μετά τους πυροβολισμούς που δέχθηκε από τον σύζυγο της.

Τη Δευτέρα (22 Μαΐου) ένας 36χρονος άνδρας πυροβόλησε με μια καραμπίνα και σκότωσε τη σύζυγο του μπροστά στο 8χρονο παιδί τους, και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Η γυναικοκτονία συνέβη στη Στρατονίκη Χαλκιδικής.

Η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή με τέσσερις σφαίρες στο σώμα της,  με το παιδί να βρίσκεται επίσης στο παιδικό δωμάτιο. Σύμφωνα με το rosa.gr το παιδάκι τραυματίστηκε ελαφρά από τα θραύσματα της καραμπίνας και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Οι σοροί των ζευγαριών εντοπίστηκαν από συγγενικό πρόσωπο και στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η Ελληνική Αστυνομία. Το παιδί βρέθηκε στην αγκαλιά της δολοφονημένης μητέρας του.

Σύμφωνα με το voria.gr, η νεκροψία δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί αλλά εκ πρώτης όψεως είναι γνωστό ότι η  39χρονη πέθανε από τις τέσσερις βολές που δέχθηκε από την κυνηγετική καραμπίνα του συζύγου της. Η διαπίστωση έγινε από την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Ελένη Ζαγγελίδου.

«Η μία βολή ήταν στην πλάτη και εκτιμάται ότι ήταν η πρώτη που δέχθηκε το θύμα, μία άλλη στον τράχηλο, μία ακόμη στον ώμο και μία άλλη στην δεξιά μασχάλη της. Αφού η γυναίκα έπεσε νεκρή μέσα στο παιδικό δωμάτιο και μπροστά στα μάτια του 8χρονου γιου τους, ο 36χρονος μετέβη στην κρεβατοκάμαρα όπου και έβαλε τέλος στη ζωή του», όπως αναφέρεται στο rosa.gr

Το παιδί που ήταν παρόν στη γυναικοκτονία βρίσκεται προσωρινά στη ΜΕΘ Παίδων μετά από πολύωρο χειρουργείο στο χέρι. Σύμφωνα με το rosa.gr, το παιδί ενδέχεται να χρειαστεί κι άλλες επεμβάσεις για την πλήρη αποκατάσταση του χεριού του, καθώς έφερε ένα «αρκετά βαθύ τραύμα  κάτω από τον αγκώνα».

Η λίστα των γυναικοκτονιών και των περιστατικών έμφυλης βίας για το 2023, φαίνεται να μεγαλώνει.

Πηγές: Rosa.gr, Voria.gr.