Φωτογραφία της Rachel Movitz

Γνωστό ζευγάρι γυναικών μιλάει για την αναπηρία και την εμπειρία της γονεϊκότητας

01/04/2024
από
Οι YouTubers Jessica και Claudia Kellgren-Fozard είναι πλέον ένα viral ζευγάρι, αφού ξεκίνησαν να μιλούν δημόσια για τη ζωή τους ως κουήρ ανάπηρες μητέρες μέσα σε έναν διαφυλετικό γάμο.

Το ζευγάρι μοιράζεται το ταξίδι της ανατροφής του γιου τους Rupert με περισσότερους από ένα εκατομμύριο followers στο YouTube, στο κανάλι τους @jessicaoutofthecloset.

Η Jessica είναι κωφή και έχει επίσης μια σειρά από χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της κληρονομικής νευροπάθειας με ευαισθησία στις παραλύσεις πίεσης – η οποία μπορεί να προκαλέσει μούδιασμα, μυρμήγκιασμα και μυϊκή αδυναμία στα άκρα – και της μικτής διαταραχής του συνδετικού ιστού, η οποία είναι μια σπάνια αυτοάνοση πάθηση.

Έχει μιλήσει ανοιχτά για τους αγώνες της υγείας της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο παρελθόν ήταν αρκετά ενεργή στο Instagram, μιλώντας για την εφηβική της ηλικία κατά την οποία κυρίως βρισκόταν στο νοσοκομείο ή ξαπλωμένη στο κρεβάτι της.

Μιλώντας στο PinkNews, η Jessica, η οποία έγινε μέρος του YouTube το 2011, δήλωσε: «Το να έχω κι εγώ μια αναπηρία είναι μερικές φορές ένα μπόνους, η ιστορία μου για τη διαχείριση των σωματικών αναπηριών μπορεί να κάνει τη γονεϊκότητα μερικές φορές πιο εύκολη».

Η Claudia πρόσθεσε: «Από ό,τι έχουμε μάθει, κάθε κατάσταση είναι μοναδική».

Μιλώντας στην εκπαιδεύτρια σεξουαλικής αγωγής Hannah Witton στο podcast Doing It το 2022, η Jessica είπε: «Κάνω βίντεο για την αναπηρία, τις χρόνιες ασθένειες και τα ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα, συχνά μαζί με την υπέροχη σύζυγό μου, Claudia».

Ενώ αναφερόμενη στην ιδιότητά της ως γονέας, πρόσθεσε: «Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που έχω φέρει στην κατάσταση λόγω της αναπηρίας μου που ήταν τεράστια μπόνους.

«Για παράδειγμα, είμαι κωφή και χρησιμοποιώ τη νοηματική γλώσσα. Βασίζομαι επίσης πολύ στα ακουστικά μου και στην ανάγνωση των χειλιών.

«Έτσι, διδάξαμε στον Rupert τη νοηματική γλώσσα και τώρα επικοινωνεί μαζί μας [χρησιμοποιώντας την]».
Δες και αυτό!