Γνωστό -gay friendly- μαγαζί προς ομόφυλο ζευγάρι: “Να είστε πιο διακριτικοί, ενοχλείτε”

22/05/2015

1601167_1405537393030062_1562622286_nΜάρτυρας ενός ομοφοβικού περιστατικού στο Magaze Lounge Bar στο Μοναστηράκι έγινε ο συντάκτης μας Δήμητρης Βαρελάς μαζί με τον φίλο του Χρήστο Μπακατσέλο.

Σήμερα το πρωί γίναμε μάρτυρες ενός απαράδεκτου γεγονότος στο, κατά άλλα gay friendly, Magaze lounge bar. Καθόμασταν στο μέσα χώρο του καφέ και στο διπλανό τραπέζι από εμάς ήταν ένα νεαρό gay ζευγάρι το οποίο είχαν πιαστεί αγκαλιά, κρατούσαν τα χέρια και, ενίοτε, έριχναν και ένα πεταχτό φιλί. Εδώ να πούμε πως πέρα από εμάς (τέσσερις) δεν ήταν κανένας άλλος πελάτης στον μέσα χώρο του καταστήματος. Από το πουθενά έρχεται η σερβιτόρα στα παιδιά και τους λέει, με ευγενικό τρόπο, να σταματήσουν και να είναι πιο διακριτικοί γιατί «προκαλούν». Όταν την ρώτησαν αν κάποιος ενοχλήθηκε από αυτό και τους είπε κάτι η ίδια είπε πως η διοίκηση του μαγαζιού της είπε να τους πει αυτό το πράγμα γιατί κατά καιρούς είχαν παράπονα! Και το ίδιο θα έλεγαν και σε ένα str8 ζευγάρι, όπως είπε χαρακτηριστικά η σερβιτόρα. Μετά από λίγο τα παιδιά, αν και εμφανώς ενοχλημένα, ευγενικά πλήρωσαν και έφυγαν. Εμείς, ακούγοντας όλα αυτά, μείναμε αποσβολωμένοι…!  

Όπως αναφέρει και ο Χρήστος στο σχετικό post που έκανε στη σελίδα του στο Facebook

“Δεν είχα δει ή ακούσει κάτι ανάλογο στο συγκεκριμένο μαγαζί, αν και από ότι έμαθα τέτοια περιστατικά έχουν συμβεί ξανά στο παρελθόν. Το θεώρησα απαράδεκτο και φουλ υποκριτικό, από ένα μαγαζί που θεωρεί τον εαυτό του gay friendly και η gay κοινότητα έχει δείξει κατά καιρούς την υποστήριξή της στο συγκεκριμένο καφέ, να δείχνει ένα βαθύτατα ρατσιστικό και ομοφοβικό πρόσωπο χωρίς να σέβεται όσους έρχονται εκεί πρώτα από όλα ως ανθρώπους και ύστερα ως πελάτες και να τους συμπεριφέρεται με έναν τέτοιο τρόπο. Όσο αφορά και την δικαιολογία του str8 ζευγαριού, έχω δει εγώ με τα ίδια μου τα μάτια ζευγάρι να κάνει αυτά και πολύ χειρότερα μέρα μεσημέρι στο συγκεκριμένο μαγαζί και δεν ήρθε κανείς να τους επιπλήξει. Προσωπικά αν μου συνέβαινε κάτι ανάλογο θα σηκωνόμουν και θα έφευγα χωρίς να πληρώσω ούτε ένα σεντ. Ντρέπομαι για τον τόσο καιρό που πατούσα το πόδι μου εκεί πιστεύοντας πως το “gay friendly μαγαζί” δεν ήταν μόνο στα λόγια αλλά πραγματικά το εννοούσαν. Από ότι συζητήσαμε με τα παιδιά λίγο πριν φύγουν, δεν πρόκειται να ξαναπατήσουν το πόδι τους εκεί και φυσικά θα το καταγγείλουν στις gay οργανώσεις. Μετά από αυτό, εμένα τουλάχιστον, δεν πρόκειται να με ξαναδούν ως πελάτη…”

Το μαγαζί πάντως υποστηρίζει πως δεν πρόκειται για θέμα διακρίσεων αλλά είχε να κάνει με τη ‘διαχυτικότητα” του ζευγαριού.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!