Γνωρίστε το πρώτο gay ζευγάρι που θα παντρευτεί στη Σκωτία

07/11/2014

Malcolm_Brown_Joe_SchofieldΟ Meet Malcom Brown και ο Joe Schofield θα μείνουν στην ιστορία, ως το πρώτο gay ζευγάρι που θα παντρευτεί επίσημα στη Σκωτία.

H σχετική ρύθιμση που ήδη έχει περάσει από το Κοινοβούλιο, πρόκειται να εφαρμοστεί στις 31 Δεκεμβρίου και το εν λόγω ζευγάρι θα είναι το πρώτο που θα τη “χρησιμοποιήσει”.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν μέσα από το διαδίκτυο και αποτελούν ζευγάρι για 9 χρόνια.

“Μέχρι τώρα δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τη λέξη γάμος. Τώρα σαν gay ζευγάρι μπορούμε να κάνουμε χρήση του όρου αυτού. Τώρα είμαστε ίσοι με όλους τους άλλους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό”, σχολιάζει περιχαρής ο Brown, ενω ο σύντοφος τονίζει: “Πρόκειται για την αφοσίωση που έχω, αυτός είναι ο άνδρας που θέλω να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου. Πρόκειται επίσης για βασικό ανθρώπινο δικαιώμα, να αναγνωριστεί η σχέση μας σαν άνδρας με άνδρα. Είναι κάτι σημαντικό…”

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!