GLAAD: Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν προστατεύουν τα  LGBTQ+ άτομα 

12/07/2023
από
GLAAD
GLAAD
Οι πέντε μεγάλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, και TikTok ) έλαβαν χαμηλή βαθμολογία ως προς την ασφάλεια των LGBTQ+ ατόμων.

Η έκθεση του προγράμματος για την ασφάλεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σηματοδοτεί τη δεύτερη συνεχή χρονιά που η GLAAD και η Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακάλυψαν ότι οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης παρακάμπτουν τις ευθύνες τους σχετικά με τον έλεγχο περιεχομένου μίσους εναντίον της LGBTQ+ κοινότητας. Για τον Ανώτερο Διευθυντή Επικοινωνιών της GLAAD, Tony Morrison, το θέμα είναι η εποπτεία περιεχομένου.

“Υπάρχει μια ευθεία γραμμή από την διαδικτυακή παρενόχληση και τις απειλές βίας στο Διαδίκτυο, στην πρόκληση βίας και βλάβης στον πραγματικό κόσμο. Το βλέπουμε ξανά και ξανά. Η πραγματική βλάβη στον κόσμο προέρχεται μόνο από τη ρητορική στο διαδίκτυο”, λέει στη Sonia Baghdady του Advocate Now. “Αυτοί είναι πέντε γίγαντες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που είναι πραγματικά υπεύθυνοι για αυτή τη διάδοση μίσους. Και απλώς δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη για τίποτα από αυτά.”

Βαθμολογίες για το 2023:
Instagram: 63%
Facebook: 61%
TikTok: 57%
YouTube: 54%
Twitter: 33%

Τα βασικά ευρήματα του 2023 περιλαμβάνουν:

  • Η ρητορική κατά των LGBTQ ατόμων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταφράζεται σε πραγματικές βλάβες εκτός σύνδεσης.
  • Η ρητορική μίσους και η παραπληροφόρηση κατά των LGBTQ ατόμων συνεχίζουν να αποτελούν ανησυχητικό ζήτημα για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.
  • Οι πλατφόρμες αποτυγχάνουν σε μεγάλο βαθμό να μετριάσουν αυτό το επικίνδυνο μίσος και την παραπληροφόρηση και να επιβάλουν τις δικές τους πολιτικές.
  • Οι πλατφόρμες καταστέλλουν δυσανάλογα το LGBTQ περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης, της απεγκατάστασης εσόδων και του shadowbanning
  • Υπάρχει έλλειψη πραγματικής αναφοράς διαφάνειας από τις πλατφόρμες.

Σε συνεργασία με την Anti-Defamation League, η GLAAD εντόπισε πάνω από 350 περιστατικά βίας και παρενόχλησης που στοχοποίησαν LGBTQ+ άτομα μόλις τον περασμένο χρόνο. Ο Morrison λέει ότι «υπάρχει μια άμεση γραμμή από την διαδικτυακή παρενόχληση και τις απειλές βίας στο Διαδίκτυο στη βλάβη στον πραγματικό κόσμο».

«Απλώς δεν επιβάλλουν πολιτικές και προϊόντα που ήδη υπάρχουν, τα οποία ήδη υπάρχουν για να βοηθήσουν στην προστασία των LGBTQ+ ατόμων και των υποεκπροσωπούμενων ομάδων στις πλατφόρμες τους», προσθέτει. “Αυτές είναι πολιτικές και προϊόντα που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή και απλά δεν επιβάλλουν… Εσείς φτιάξατε αυτόν τον κόσμο, δημιουργήσατε αυτές τις πλατφόρμες. Μπορείτε να γράψετε τον κώδικα για να προστατεύσετε επίσης την κοινότητα.”

Ενώ οι οργανισμοί εργάζονται με πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να μετριάσουν καλύτερα το περιεχόμενο, ο Morrison επαινεί τις 250+ διασημότητες και δημόσια πρόσωπα που έχουν υπογράψει την έκκλησή τους για βελτίωση της ασφάλειας των LGBTQ+ ατόμων. Όπως σημειώνει, «οι λέξεις έχουν σημασία και το ξέρουν».

«Ζητάμε επίσης από τους εκλεγμένους αξιωματούχους και τους ανθρώπους που έχουν φωνές με επιρροή να χρησιμοποιήσουν τις πλατφόρμες τους για τα καλά, γιατί θα επιδεινωθεί, εάν δεν ελεγχθεί», λέει ο Morrison.

 




Δες και αυτό!