Ένα γκέι ζευγάρι στη Νέα Ζηλανδία περιέγραψε ότι παρενοχλήθηκε και κακοποιήθηκε λεκτικά, επειδή κρατούσε ο ένας το χέρι του άλλου, καθώς περπατούσαν στο κέντρο του Ώκλαντ.

Η Νέα Ζηλανδία θεωρείται ως μια από τις πιο φιλικές προς τα ΛΟΑΤ άτομα χώρες του κόσμου, αλλά δεν ήταν αυτή η εμπειρία που βίωσε ο Nicolás Di Julio και ο σύντροφός του τη Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών (2 Απριλίου).

Το ζευγάρι περπατούσε χέρι-χέρι στον Karangahape Road καθώς πήγαιναν προς το σούπερ μάρκετ, όταν κάποιος άρχισε να τους φωνάζει «homos» και «f **** ts».

Οι ύβρεις προέρχονταν από έναν άνδρα που περίμενε στο φανάρι με το αυτοκίνητό του, είπαν στο Stuff της Νέας Ζηλανδίας.

Όταν το ζευγάρι προσπάθησε να τον αγνοήσει, εκείνος τους ακολούθησε, συνεχίζοντας να τους φωνάζει ομοφοβικές βρισιές από το αυτοκίνητό του, καθώς τους έδειχνε το μεσαίο δάχτυλό του.

«Ήμασταν πολύ αναστατωμένοι. Μας παρενοχλούσε», είπε ο Di Julio.

Σε μια προσπάθεια να τον σταματήσουν, το ζευγάρι άρχισε να τραβά βίντεο τον άγνωστο άντρα, αλλά η κατάσταση κλιμακώθηκε, καθώς έκανε αναστροφή προς την κατεύθυνση τους και οδήγησε σε ένα κοντινό βενζινάδικο.

Έχοντας δεχτεί απειλές, το γκέι ζευγάρι μπήκε σε ένα κοντινό τουρκικό καφενείο για ασφάλεια, όπου και κάλεσε την αστυνομία στις 11.30πμ

Ο Di Julio είπε μετά το περιστατικό ότι σταμάτησε να κρατάει το χέρι του συντρόφου του στον δρόμο. «Αισθανθήκαμε πραγματικά απειλημένοι και δεν είναι δίκαιο – απλά κρατιόμαστε από το χέρι», είπε.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Auckland Pride, Max Tweedie, οι περιπτώσεις λεκτικής και σωματικής κακοποίησης εναντίον γκέι ατόμων αυξάνονται στη Νέα Ζηλανδία.

Ωστόσο, η πλήρης έκταση τέτοιων εγκλημάτων δεν είναι γνωστή ως ρητορική μίσους και δεν αποτελεί αυτόνομο αδίκημα στη Νέα Ζηλανδία.

«Δεν μπορούμε να πάρουμε την πλήρη εικόνα της κλίμακας αυτών των σωματικών και λεκτικών κακοποιήσεων, έως ότου έχουμε ορισμένους νόμους περί ρητορικής μίσους», είπε ο Tweedie. “Είναι απολύτως νόμιμο να λέμε ομοφοβικά και τρανσφοβικά πράγματα.”

Πρόσθεσε ότι ήταν «θλιβερό» το άκουσμα του συμβάντος στο Karangahape Road – ένα «κέντρο» για την τοπική ΛΟΑΤ+ κοινότητα.

«Είναι ένας από τους πιο τους δρόμους που συναντά κανείς τη μεγαλύτερη ορατότητα στη μεγαλύτερη πόλη μας και αυτά τα πράγματα εξακολουθούν να συμβαίνουν», είπε.